Через (без)діяльність Козака і Клименка «Укрзалізниця» втрачає вантажопотоки
14.01.2014   //  

У 2013 році «Укрзалізниця» на 5,6%, до 224,4 млрд т/км, скоротила об’єми вантажоперевезення, і на 18,8%, до 34,03 млн т, – транзитні перевезення. Про це пише Андрій Леденєв у «Комерсант-Україна».

Загалом залізничним транспортом торік було перевезено 443,6 млн т вантажів, що на 3% менше, ніж у 2012 році.

В «Укрзалізниці», яку з 2011 року очолював «регіонал» Володимир Козак (призначено міністром інфраструктури у грудні 2012 р.), зменшення вантажопотоків пояснюють відпливом транзитних вантажів з українських портів в російські. Крім того, європейські країни переорієнтувалися на американське вугілля, що виявилося дешевшим за російське, відповідно зменшився його транзит Україною.

Разом з тим, на думку експертів, основною проблемою «Укрзалізниці» є неконкурентні тарифи і тривалість митних процедур.

Як зазначив директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк, в останні роки через неконкурентні тарифи більшість вантажовідправників йде в країни Балтії, де вартість транспортування 1 т транзитного вугілля залізницею на $4 дешевше, ніж в Україні.

У свою чергу координатор реформи транспортної галузі Центру з впровадження економічних реформ при президенті Олександр Кава зауважив, що у Білорусі оформлення одного контейнера на залізничній платформі займає 15-45 хвилин, тоді як в Україні – від кількох годин до кількох діб.

Міністерство доходів і зборів, яке забезпечує митну і податкову політику держави, очолює Олександр Клименко.