Автобаза Януковича знову розпиляла 1,3 мільйони на охорону між членами однієї родини
14.01.2014   //  

ДО «Автобаза Державного управління справами» 30 грудня за результатами тендеру уклала угоду з ДП «Агентство Професійної Безпеки «Сокіл» на послуги з охорони чотирьох об’єктів автобази за 1,30 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Упродовж року «Сокіл» охоронятиме об’єкти по вулицях Петрівська, 12-28; Куренівська, 16-д; Заболотного, 15; а також базу «Дельфін» (Труханів острів).

Послуги приватних охоронців оплачуватимуть з державного бюджету.

Згідно з документацією конкурсних торгів, у вартість замовлення окрім основних витрат на зарплату й сплату податків, входять також витрати на підготовку спеціалістів та придбання спецодягу та спецобладнання для охоронців, їхнє прання і хімчистка (правопис збережено):

Зимовий спецодяг: Літній спецодяг: Спецобладнання:
бушлат

куртка зимова

камуфляж

валянки

рукавиці

штани ватні

комбінезон

шапка

фірмові шеврони

костюм охоронника

сорочка

теніска

футболка

кепка

берет

портупея

чоботи резинові

туфлі

ботинки

плащ

фірмові шеврони

радіостанція з акумулятором

акумулятор (змінний)

зарядний пристрій

мобільний телефон

ліхтар

пневматичний пістолет

палка резинова

газовий балон

шолом

бронежилет

захисні наколінники

захисні підлокітники

Власником агентства «Сокіл» є ПП «Сапсан-1». Засновником фірми і її першим директором був Олександр Геннадійович Насонов, пізніше фірму переписали на зареєстровану з ним за однією адресою Валентину Насонову.

Єдиними конкурентом «Сокола» на цьому тендері було ПП «Атлант», незмінним власником і директором якого є Геннадій Насонов, також упродовж багатьох років зареєстрований за однією адресою з вказаними вище Насоновими.

Згідно з даними ЄДР, у «Сокола», «Сапсана» і «Атланта» один телефон на трьох: 422-99-08. У перших двох фірм це офіційний контактний номер телефону, у третьої – факсу.

Минулого року автобаза ДУСі також замовляла охорону у «Сокола» за ідентичну суму. Єдиним конкурентом тоді було ДП «Вікінг» ТОВ «Атлант», співвласником котрого до січня 2012 р. також був Геннадій Насонов.

На 2012 р. автобаза наймала охоронців у самого «Вікінга» за 1,20 млн грн. На момент укладення угоди Насонов усе ще був співзасновником фірми, при цьому єдиним конкурентом на торгах було «Агенство професійної безпеки «Беркут» – дочірнє підприємство «Сапсан-1». Більш того, вказана в протоколі адреса «Беркуту» співпадала з адресою прописки Насонових.

В 2011 році охоронці автобази ДУС коштували 1,19 млн грн., в 2010 – 1,08 млн грн., в 2009 – 1,00 млн грн. Тоді послуги також надавали фірми, контрольовані сім’єю Насонових. Таким чином за шість років фірми виграли тендерів на 7,07 млн грн.