«Регіонал» виміняв у Костусєва частину пам’ятки архітектури на 80 тисяч і дешевий офіс
13.01.2014   //  

Одеський апеляційний суд відмовився визнати недійсним продаж комунального майна на вул. Пушкінська, 34 в Одесі фірмі «Кріат». Про це свідчить постанова суду від 24 грудня.

У 2010 році ПП «Кріат» подарувало Одеській міськраді нежиле приміщення другого поверху загальною площею 221,3 кв м на вул. Преображенській, 35а.

У свою чергу міськрада продала фірмі нежиле приміщення першого поверху загальною площею 167,5 кв м на вул. Пушкінській, 34. Вартість цього приміщення становить 1,99 млн грн., але продане фірмі воно було за 80,5 тис грн. Це – різниця у вартості між подарованим місту приміщенням і проданим фірмі.

Ці угоди в суді оскаржила обласна прокуратура. Прокурор наголосив, що дарування означає безоплатну передачу місту майна. При цьому фірма не повинна нічого отримувати взамін. Відтак, дарування не повинне було жодним чином впливати на продаж фірмі приміщення першого поверху.

Суд першої інстанції у жовтні 2013 року погодився із доводами прокуратури, визнав ці договори недійсними і зобов’язав ПП «Кріат» повернути міськраді приміщення на вул. Пушкінській, 34.

Однак, апеляційний суд це рішення скасував. Він встановив, що у квітні минулого року ПП «Кріат» продало приміщення на вул. Пушкінській, 34, тому вимоги суду повернути їх міськраді є необґрунтованими. Крім того, суд зазначив, що прокуратура пропустила строк позовної давності.

Протягом 2008-2011 років засновниками ПП «Кріат» були депутат Одеської міськради від Партії регіонів (депутат з 2002 року) Олександр Матвєєв і його тесть Володимир Музика. З 2012-го єдиним засновником фірми значиться Музика.

За даними місцевих ЗМІ, подароване місту приміщення на вул. Преображенській, 35А виходить вікнами у двір і є вдвічі дешевшим від отриманого приміщення на Пушкінській, 34, де до цього розміщувалася бібліотека №1 ім. Багрицького. Відтак 80 тис грн. не могли компенсувати різницю в ціні.