Каськів позичив 608 мільйонів на комп’ютери для школярів
13.01.2014   //  

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України 27 грудня уклало угоду з ПАТ «Укргазбанк» на залучення кредиту на суму 608 млн грн. для реалізації другого етапу Національного проекту «Відкритий світ» в частині технічного забезпечення шкіл навчальним обладнанням. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Гроші отримано під державну гарантію. Відсоткова ставка по кредиту становить 10%. Обслуговування кредиту коштуватиме 160,70 млн грн. Строк дії договору – до грудня 2018 року.

Закупівлю проведено за процедурою «в одного учасника» у зв’язку з неможливістю дотримання строків для проведення процедур конкурсних торгів. В обґрунтуванні сказано, що відтермінування залучення кредиту поставить під загрозу реалізацію проекту в цілому.

Національний проект «Відкритий світ» розрахований на 2011-2016 роки. Передбачено забезпечення шкіл доступом до Інтернету сучасним обладнанням, учнів індивідуальними навчальними планшетами, створення електронного порталу навчальних курсів.