На будівництво «Охматдиту» дають ще півмільярда
11.01.2014   //  

ДП «Укрмедпроектбуд» 31 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Укрпрофмед» на роботи з будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». Вартість угоди складає 490,36 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Виконавця обрано за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки «Укпрофмед» був генпідрядником у 2011-2012 роках.

Власниками компанії «Укрпрофмед» є Командитне товариство «Пентафлекс Гроссменн Ел.Пі.» (Единбург, Сполучене королівство) і ТОВ КУА «ІФГ Капітал венчурні фонди» Ірини Новикової.

Субпідрядником будівництва «Охматдиту» є фірма «Євроінвестстрой», близька до оточення Олександра Януковича.

Нагадаємо, що в листопаді було оголошено тендер на залучення кредиту на будівництво «Охматдиту». Кредитором було обрано державний «Ощадбанк». У конкурсній документації повідомляється, що кредит береться на п’ять років. Разом з тим розмір кредиту та відсотків не оприлюднені.

30 жовтня Кабінет міністрів підняв кошторисну вартість будівництва лікарні «Охматдит» з 1,79 млрд грн. до 2,48 млрд грн. Станом на 1 квітня 2013 року було профінансовано роботи на 345 млн грн. Тендери проведено на суму 1,23 млрд грн.