Держзембанк заплатив 50 тисяч євро за поради голландців щодо української землі
11.01.2014   //  

ПАТ «Державний земельний банк» 24 грудня уклав угоду з Урядовою службою управління земельними та водними ресурсами Нідерландів (Dients Landelijk Gebied) на дорадчо-інформаційні послуги вартістю 50 тис євро. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Послуги організації розвитку Держзембанку та впровадженню ефективного механізму передачі земель державної власності сільськогосподарського призначення в статутний капітал земельного банку мали надаватись голландцями у 2013 році.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника», оскільки дорадчі послуги мали бути сумісними з попереднім досвідом дворічного проекту «Технічна допомога в процесі розробки програмних документів з розвитку земельних ресурсів в Україні» (CАTAPULD), в рамках якого досліджувався досвід країн Європи.

«Єдиний Міжурядовий проект у згаданій сфері є Україно – Нідерландський проект «CАTAPULD», який офіційно зареєстрований в установленому порядку як проект «Технічна допомога в процесі розробки програмних документів з розвитку земельних ресурсів в Україні» та основним виконавцем якого був Партнер з голландської сторони – Урядова служба управління земельними та водними ресурсами», – йдеться в обґрунтуванні закупівлі.