Вищий спецсуд, очолюваний харків’янином, купив вікон на 24 мільйони у офшорів з Белізу, пов’язаних з Харковом
10.01.2014   //  

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 24 грудня за результатами тендерів уклав низку угод на придбання будівельних матеріалів на 23,73 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придбано вікна зі склопакетами різних розмірів по 5,6-48,7 тис грн., двері по 10,0-20,0 тис грн. Гранітні підвіконні дошки (Покостівське родовище) придбано по 2,1-6,9 тис грн.

Також придбано покрівельну оцинковану сталь товщиною 0,65 мм марки S320 по 179,89 грн. за м. кв.

Підряди отримали ПП «Будівельник» (17,95 млн грн.) і ТОВ «Варшаф» (5,79 млн грн.).

Засновником харківської фірми «Будівельник» є белізький офшор «Кампані холдінг менеджмент лімітед» і Денис Баштовий, який очолює ще кілька харківських фірм.

Фірму «Варшаф» було засновано у липні 2013 року белізьким офшором «Корпорейт таргет лімітед». Директором є Сергій Бабенко.

Бабенко раніше очолював харківський філіал ТОВ «Індастріал білдінг груп», власниками якого є Владислав Кутовий та компанії «Спецстроймонтаж-інтер» і «Спецбудмонтаж-інвест». Одним з основних засновників останніх двох фірм є народний депутат від Партії регіонів Анатолій Денисенко.

Вищезгаданий офшор «Кампані холдінг менеджмент лімітед» також є засновником харківської фірми «Рексон», чий директор Олег Тухар також є партнером Денисенка у кількох компаніях.

Нагадаємо, раніше Вищий спецсуд за 9,25 млн грн. замовив проектно-кошторисну документації на реконструкцію будівель по Повітрофлотському проспекту, 28 для розміщення суду. Раніше Кабмін відібрав ці будівлі у Національній академії оборони ім. І. Черняхівського і передав Вищому спецсуду.

У травні 2013 року Вищий спецсуд очолив Андрій Солодков, який до цього призначення обіймав посаду голови Апеляційного суду Харківської області.