У «бютівця» забрали частку митного комплексу в Іллічівську
08.01.2014   //  

Суд відмовився визнати право власності ТОВ «Алді» на частину майна митно-складського комплексу в Іллічівську або виплатити фірмі його вартість. Про це свідчить постанова Одеського апеляційного господарського суду від 24 грудня.

У квітні 2002 року Іллічівський морський торговельний порт і ТОВ «Алді» уклали договір про спільну діяльність. Порт надав територію, а фірма зобов’язалася за власні кошти реконструювати склад №27.

У 2002 -2006 роках фірма збудувала по вул. Транспортній, 30 в Іллічівську митно-складський комплекс, який був прийнятий в експлуатацію у 2007 році. За договором, створене майно є власністю сторін протягом усього часу дії договору. У разі розірвання угоди порт зобов’язувався протягом 3 місяців викупити частку фірми.

У 2012 році договір було розірвано у судовому порядку, однак порт частку «Алді» не викупив. У результаті фірма звернулася до суду. «Алді» просило визнати за нею право власності на приміщення двоповерхової будівлі митно-складського комплексу з навісом та рампою літ. «А» загальною площею 3926 кв м. Або ж виплатити їй вартість цього майна – 7,57 млн грн. (56,55%  вартості спільного майна).

Суди перших двох інстанцій у задоволенні позову фірмі відмовили.

Як вказав суд для того, щоб вимагати від порту викупити частку майна, фірма має бути власником цього майна.

У 2013 році суд визнав недійсним рішення виконкому Іллічівськом міськради від 2009 року, на підставі якого фірма і Мінтранс отримали свідоцтва про право власності на їхні частки майна комплексу.

Відтак, фірма не має зареєстрованого в законному порядку права власності на частину митно-складського комплексу, а тому фірма не має правових підстав продавати свою частку порту, а останній викупати її.

Митно-складський комплекс складається з двоповерхової будівлі митно-складського комплексу з навісом та рампою літ. «А» загальною площею 6951,9 кв м, будівлі прохідної літ. «Б» загальною площею 15,2 кв м, повітряних ліній електромереж, дощової каналізації, теплофікаційного трубопровіду, газопроводу.

З 2011 року засновниками ТОВ «Алді» є депутат Одеської облради (фракція «Батьківщина») Юрій Плужников та Ігор Данилов.

У 2006-2010 роках Плужников був депутатом Іллічівськом міськради («Батьківщина»). На початку 2000-х очолював міську організацію «Нашої України».