Присяжнюк збільшив видатки на гастролі у Берлін у чотири рази – до 3 мільйонів
27.12.2013   //  
На великому агроярмарку у Берліні два роки тому Україна спромоглась представити трохи сиру і горілки.

На великому агроярмарку у Берліні два роки тому Україна спромоглась представити трохи сиру і горілки.

Міністерство аграрної політики та продовольства України 19 грудня уклало угоду з ТОВ «Студія Ініт» на послуги з організації участі міністерства у Міжнародній виставці-ярмарку «Grune Woche – 2014» (Берлін, Німеччина). Вартість угоди складає 3,38 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Послуги мають надаватися 17- 26 січня 2014 року.

Закупівлю проведено за процедурою в одного учасника, що замовник пояснив відсутністю альтернативи, оскільки замовлені послуги можуть бути виконані тільки цією компанією.

Також в обґрунтуванні сказано, що «Студія Ініт» було організатором та співорганізатором ряду виставок та колективних експозицій: Міжнародна сільськогосподарська виставка-ярмарок «Зелений тиждень 2011» (м. Берлін, Німеччина); ХХІІІ Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2011»; Міждержавна виставка, присвячена 20-річчю СНД (м. Москва, Росія); Національна експозиція України на Осінньому міжнародному Загребському ярмарку (м. Загреб, Хорватія); Національна експозиція України на
82-му Ізмірському міжнародному ярмарку; 82-ий Ізмірський міжнародний ярмарок (м. Ізмір, Туреччина) з 29 серпня по 08 вересня 2013 року.

Серед документів, що підтвердили правомірність відсутності торгів, були зокрема довідка Торгово-промислової палати України про єдиного виконавця послуг з організації участі Мінагрополітики України в Міжнародній виставці-ярмарку «Grune Woche – 2014» і лист виставкового комплексу «Мессе-Берлин» щодо призначення ТОВ «Студія Ініт» розпорядником українського павільйону на Міжнародній виставці-ярмарку «Grune Woche – 2014».

Київська фірма «Студія Ініт» належить Ірині Татарчук та Ігорю Лисаку.

Нагадаємо, на участь України у ярмарку «Grune Woche 2012» було виділено 0,90 млн грн., що у чотири рази менше, ніж цього року.

Минулого року український павільйон у Берліні відкривав особисто міністр АПК Микола Присяжнюк. Тоді він сказав, що Україна презентувала «близько 70 компаній, які є авторитетними виробниками сільськогосппродукції та продуктів харчування… Виробники представляють м`ясо-молочну, олійно-жирову, кондитерську, спиртову галузі та виноробство України».

Однак за даними «Української правди», насправді у павільйоні було представлено лише «декілька видів сиру, ну й, звичайно, удосталь горілки». Хлібобулочні та мясні вироби були представлені лише на плакатах.