Помічник Єханурова виграв у партнера Порошенка «сміттєвий» тендер на 2 мільйони
27.12.2013   //  

КП «Київкомунсервіс» 16 грудня за результатами тендеру уклало угоду з корпорацією «Укрвторресурси» на закупівлю автомобіля для знешкодження залишків відходів та мийки контейнерів, в тому числі об’ємом 1,1 м3. Вартість угоди складає 1,99 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Машину мають поставити до 27 грудня цього року.

Продуктивність роботи повинна становити не менше 30 контейнерів за годину, клас екологічної безпеки не нижче рівня «Євро-5», з двома миючими головками, резервуарами для чистої і відпрацьованої води та ін. Гарантійний термін має бути не менше 12 місяців з часу поставки.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Укравтозапчастина», яке раніше належало холдингу «Укрпромінвест» народного депутата Петра Порошенка. Зараз у самій фірмі стверджують, що її власником є Олег Зімін, давній бізнес-партнер Порошенка. Офіційними власниками фірми «Укравтозапчастина» є британська компанія «Айелсі контракт лімітед» (90%) і київське ТОВ «Салон-магазин «Алеко» (10%), яке належить Олександру Буланому і британській компанії «Бартион ЮК Лімітед».

Корпорація «Укрвторресурси» зареєстрована на ТОВ «Клен плюс – 2004 рік» (9,3%) і ТОВ «ПБ-Інвест» (90,7%). Директором є Андрій Грущинський, відомий як помічник Юрія Єханурова на посаді прем’єр-міністра (2005-2006). Сьогодні Грущинський разом з Єхануровим є засновниками благодійного фонду «Україна-Юнеско».

«Клен плюс – 2004 рік» сьогодні належить кіпрській компанії «Аперлар Холдінгс Лімітед». До вересня 2012 року власниками були Олександр Яцюк з Вінницької області і Сергій Макушин, депутат Білоцерківської міської ради.

Власником «ПБ-Інвест» є кіпрська компанія «Гатан Ентерпрайзез Лімітед». До травня 2012 року фірма належала киянам Ігорю Іванцову і Владиславу Кіньову.

Батько Владислава Кіньова, Юрій Кіньов і Олександр Голеня є співзасновниками ГО Спортивно-оздоровчий клуб «Свитязь». Олександр Голеня відомий як начальник управління житлово-комунального господарства Дарницької райдержадміністрації в м. Києві.

Як повідомляє прес-служба Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами, «Корпорація «Укрвторресурси» бере участь у національному проекті «Чисте місто». Передбачається створення у 10 пілотних українських містах сучасних комплексів із переробки твердих побутових відходів.

«Корпорація «Укрвторресурси» збирається інвестувати у будівництво сміттєпереробних комплексів у Києві та Чернівцях, ТОВ «ПБ-Інвест» – у Тернополі, ТОВ «Еко-Інжинірінг» – у Хмельницькому та ТОВ «Конлер» – у Кіровограді.

До 25 грудня 2013 р. продовжено термін прийняття заявок від інвесторів за містами: Харків, Дніпропетровськ, Суми, Полтава та Вінниця.

Запланована сума приватних інвестицій для будівництва сміттєпереробного комплексу в Києві потужністю 300 тис. тонн ТПВ на рік становитиме близько 488 млн. грн., комплексу в Тернополі потужністю 100 тис. тонн ТПВ на рік – більше 241 млн. грн., у Чернівцях потужністю 100 тис. тонн ТПВ на рік – більше 223 млн. грн., у Хмельницькому потужністю 100 тис. тонн ТПВ на рік – більше 234 млн. грн. та Кіровограді потужністю 100 тис. тонн ТПВ на рік – 246 млн. грн.