Оточенню Альоші дали 32 мільйони на «Смарагдове місто», дешевших викинули
26.12.2013   //  

Обласне об’єднання капітального будівництва м.Донецька 12 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Строительство и монтаж» на реконструкцію адміністративного корпусу санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації дітей-сиріт «Смарагдове місто» у Краснолиманському районі. Вартість угоди складає 32,36 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи фінансуються з держбюджету і мають завершитись до кінця 2014 року.

Передбачається посилення конструкцій та утеплення адмінкорпусу, зведення одноповерхових прибудов, розширення приміщень їдальні, закупівля техобладнання та інше.

Фірму «Строительство и монтаж» заснували жителі Ясинуватої В’ячеслав Опря (99,9%) і Аліна Статулова (0,1%).

Відомо, що В’ячеслав Опря є також директором ПП «Стальпромінвест», яким володіє Юрій Прокопович.

На Юрія Прокоповича до кінця 2012 року були зареєстровані частки у фірмах, що контролюються ТОВ «Альфа-групп», яке зареєстроване на кіпрську компанію «First East Holdings Limited», чиїм власником, згідно з даними кіпрського реєстру компаній, є белізький офшор «First East LTD». Ці фірми пов’язують з депутатом Донецької міськради від «Сильної України» Андрієм Альошою, президентом Донецької обласної Федерації рукопашного бою. Також Юрій Прокопович і Андрій Альоша були співвласниками ТОВ «Авдіївський деревообробний завод».

Єдиним конкурентом на торгах з різницею 0,3% було ТОВ «ВСА-Моноліт» донеччанина Анатолія Москвича.

Через невідповідність документації конкурсних торгів, зокрема в частині кошторисів,  замовник відхилив пропозиції ТОВ «Донтехнобуд» (дешевша на 15,6%) і ТОВ «Укрспецстрой» (дешевша на 9,6%).

«Укрспецстрой» звертався до Антимонопольного комітету зі скаргою на порушення процедури закупівлі. Однак потім фірма сама відкликала скаргу і її розгляд було припинено.

ТОВ «Укрспецстрой» належить Андрію Панченку і депутату Донецької міської ради від Партії регіонів Леоніду Хомутовському.

Засновниками фірми «Донтехнобуд» є Микола Зенков та Микола Брунько, бізнес-партнер Андрія Альоші. Разом вони входили до складу власників ТОВ «Надра Донбасу».