Мін’юст витратив 43 мільйони на комп’ютери, електронну чергу і відеоспостереження
26.12.2013   //  

Міністерство юстиції України 17 грудня уклало угоди з ТОВ Фірма «Валтек» на закупівлю обчислювальних машин і систем відеоспостереження на 42,48 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З них 26,38 млн грн. на закупівлю комп’ютерної техніки, а саме персональних комп’ютерів (2028 шт.), багатофункціональний пристрій для друку, копіювання і сканування (1591 шт.), принтер формату А4 (353 шт.), сканер швидкісний (172 шт.), копір (66 шт.), копір високопотужний (3 шт.), факс (334 шт.).

14,49 млн грн. піде на програмно-апаратні комплекси «Електронна черга» восьми типів – усього 184 штуки. Програмно-апаратний комплекс включає сенсорний інформаційний термінал, табло оператора, відео та комутаційне обладнання, інформаційне табло черги, спеціалізоване програмне забезпечення керування електронною чергою та роботою інформаційних терміналів з урахуванням робочих місць операторів.

Також Мін’юст замовив у «Валтек» за 1,61 млн грн. 183 комплекти системи відеоспостереження, що включає відеореєстратор і відеокамеру.

Ціни за одиницю товару не оприлюднені. Поставка має відбутися у грудні цього року.

Фірмою «Валтек» володіють Ісатай Бекешов і Олена Нестерова. Статутний капітал фірми складає 375 грн. До грудня 2012 року частка Нестерової належала Ользі Бекешевій, а Олена Нестерова була директором.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Діавест енд Комплексні рішення» Юрія Приходька і Анастасії Сланової, доньки Анатолія Балюка, голови правління мережі комп’ютерних магазинів «DiaWest-комп’ютерний світ».