«Альтком» отримав мільярд на об’їзд Донецька
25.12.2013   //  

Служба автомобільних доріг у Донецькій області 16 грудня за результатами тендеру уклала угоду з Корпорацією «Будівельників автомобільних доріг та транспортних споруд «Альтком» на будівництво автомобільної дороги в обхід м. Донецька на ділянці км 15+000 – км 19+656, четверта черга. Вартість угоди складає 949,91 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи фінансуються з державного бюджету і заплановані на 2013-2015 роки.

Передбачено будівництво шляхопроводів, зокрема тунельних, естакади, транспортної розв’язки, з’їздів, переукладання комунікацій, встановлення дорожніх знаків та ін.

Єдиним конкурентом на торгах було ПАТ «Південьзахідшляхбуд». Акціонерами є ТОВ «Альфадорбуд» віце-президента корпорації «Золоті ворота» Віктора Ящука та його дочірнє ПАТ «Будівельне управління № 813». Нинішній голова «Укравтодору» Євген Прусенко в 2005-2006 р.р. очолював департамент технічного розвитку дорожнього сектору корпорації «Золоті ворота».

Власниками «Альткому»  є донецькі бізнесмени Олександр Тисленко, Сергій Павлічев і нідерландська компанія «Альтком Б.В.». Неофіційно «Альтком» приписують до сфери впливу Бориса Колеснікова. З моменту призначення Колеснікова віце-прем’єр-міністром з питань Євро-2012 кількість державних замовлень для «Альткому» зросла в декілька разів. За останні п’ять років фірма отримала підрядів на загальну суму 14,07 млрд грн.

У «Віснику державних закупівель» опубліковано підряди на будівництво автодороги в обхід Донецька на суму 2,36 млрд грн.