110 мільйонів на обійстя Захарченка
25.12.2013   //  
За даними екс-начальника київської міліції Валерія Коряка, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко наказав виконувати йому всі команди замсекретаря РНБОУ Володимира Сівковича. Після цього вночі 30 листопада «Беркут» жорстоко побив студентів на Майдані.

За даними екс-начальника київської міліції Валерія Коряка, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко наказав виконувати йому всі команди замсекретаря РНБОУ Володимира Сівковича. Після цього вночі 30 листопада «Беркут» жорстоко побив студентів на Майдані.

Бюджет дав 110 млн грн. на покращення умов життя Захарченка поряд з Конча-Заспою і його сусідів – заступниці Льовочкіна, чоловіка Богатирьової (перелік зіркових сусідів).

24 грудня Тетяна Чорновіл з Автомайданом відвідала Обухівський район. Неподалік від блатної Конча-Заспи отаборився донецький міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. Спершу процитуємо текст Чорновіл.

«Маєток знаходиться на межі сіл Підгірці та Романків. В’їзд з Дніпропетровського шосе, перед поворотом на Романків (27 км) – направо через заправку, далі вниз і наліво 50 метрів.

majetokZaha1

Маєток Захарченка ще будується. За парканом, що простягнувся майже на 300 метрів, проглядається кілька будівель різного ступеню готовності. Нині тривають будівельні роботи, працює кран.

0251a-00000000007

В найдальшій від траси території маєтку можна побачити повністю готовий житловий комплекс. Будинок, гараж, будинок для охорони. Хатка не вражає розмірами, певно це тимчасове житло «донецького» міністра, поки триває будівництво основного палацу.

2097a-00000000001 dab10-00000000003

Перед маєтком Захарченка – шлагбаум та посилена охорона. Місцеві мешканці розповідають, що в заміський маєток Захарченко прилітає на вертольоті. І справді, недалеко від маєтку є вертолітний майданчик та ангар для вертольотів».

adf2d-00000000009 2b943-00000000008

Після опублікування цих даних уже через кілька годин Тетяну Чорновіл жорстоко побили невідомі, у неї струс мозку, числені гематоми, зламаний ніс. Зараз вона у реанімації.

34525 apicturepicture_966673746540_21065

Тетяна писала, що адресу Захарченків їй підказали місцеві мешканці. «Наші Гроші» виявили, що у базі Держархбудінспекції справді є дані про те, що дружина міністра Людмила Захарченко оформляла на себе дозволи на зведення будинку у селі Романків по вул. Дубовий гай, 49.

Села Романків і Підгірці фактично зливаються в єдиний елітний комплекс. Причому елітизація почала відбуватись порівняно недавно. На їх покращення з бюджету виділялись такі гроші, яких не бачили у будь-яких інших селах України.

У «Віснику державних закупівель» ми знайшли тендери на ремонт і будівництво доріг у Романкові (5,29 млн грн. наприкінці 2010 року) і у Підгірцях (23,89 млн грн. наприкінці 2010 року і 20,14 млн грн. у грудні 2013 року). Також бюджет допоміг Підгір’ям з реконструкцією полігону твердих побутових відходів: на покращення сміттєзвалища у жовтні 2013 року дали 60,68 млн грн.

За даними телепрограми «Наші Гроші», окрім маєтку у конча-заспівському передмісті Києва, Захарченки також завершують ремонт у київській квартирі площею понад 150 кв. метрів на Печерську. За словами ріелтора, міністр придбав квартиру рік тому приблизно за 2,5 мільйони гривень. Також Захарченки виставили на продаж своє обійстя у Донецьку.

А тепер коротенький огляд громадян, що оселились довкола Захарченків. (Ми не стверджуємо, що нижчевказані політики оселилась у Романкові та Підгірцях, можливо це їх повні тезки). Отож.

Повні тезки громадян, які отримували дозволи у Держархбудінспекції на будівництво у селі Романків.

  • Акімова Ірина Михайлівна, перший заступник глави Адміністрації президента України.
  • Атаманюк Юрій Анатолійович, перший заступник начальника Управління податкової міліції Державної податкової адміністрації у 2011 році.
  • Беззубова Марія Олександрівна, заступник гендиректора з маркетингу, стратегічного аналізу та планування ТОВ «Остхем Україна» Дмитра Фірташа, входить до наглядової ради «Стиролу».
  • Білик Галина Іванівна, очолювала Київську міську територіальну виборчу комісію по квоті Народної партії.
  • Гаврилишин Леслі Майкл, голова інвестиційного фонду «ІСФП фонд акцій зростання», управляючий партнер «Euroventures Ukraine«.
  • Горбачова Інна Станіславівна, мешканка м. Єнакієве. У 2010 році Новопетрівська сільрада Вишгородського району дала восьми громадянам, у тому числі і їй, 1 гектар під садівництво. Чи знаходиться цей гектар під резиденцією «Межигір’я» Віктора Януковича, чи поряд – невідомо.
  • Єржов Олег Вікторович, президент ВГО «Всеукраїнська Асоціація фахівців з безпеки дорожнього руху», входить до громадської ради при Міністерстві інфраструктури.
  • Ігельник Максим Семенович, управляючий фірми «Carl Zeiss» в Росії і країнах СНД.
  • Захарченко Людмила Валентинівна, дружина міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Гостьовий будинок по вул. Дубовий гай, 49, с.Романків, Обухівського району Київської області, категорія 2.
  • Климець Ольга Анатоліївна, дружина горілчаного бізнесмена з Донецька Павла Клімця («Олімп»), колишній нардеп від Партії регіонів, у 2013 році призначений першим заступником голови правління «Державної продовольчої зернової корпорації України».
  • Костюченко Леонід Михайлович, у 1999-2001 був міністром транспорту, з 2011 року очолює Громадську раду при Міністерстві інфраструктури.
  • Мінченко Анатолій Каленикович, у 1990-х був міністром державних ресурсів України, міністром промполітики і паливо-енергетичного комплексу. З 2000 року – голова наглядової ради ВАТ «Укрпідшипник» братів Клюєвих.
  • Мироненко Юрій Миколайович, директор благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігоря Янковського, сина Миколи Янковського, який у 2010 році продав хімічний концерн «Стірол» Дмитру Фірташу.
  • Сас Олександр Миколайович, керівника будівельної компанії «Сонячна долина«, яка і звела елітне котедж не містечко у Романкові.
  • Скляренко Сергій Миколайович, директор Київської міської дирекції «Укрпошти».
  • Рішняк Іван Миколайович, раніше очолював ДАК «Хліб України», був членом правління політвиконкому Народної партії.
  • Таловер Володимир Адіславович, на початку 2000-х голова Ради директорів Кременчуцького лікеро-горілчаного заводу.
  • Романенко Геннадій Васильович, начальник Київської міжрегіональної митниці Міндоходів.

Повні тезки громадян, які отримували дозволи у Держархбудінспекції на будівництво у селі Підгірці.

  • Богатирьов Ігор Олександрович, чоловік міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової. Він оформив у Підгірцях дві ділянки. На одній є садовий будинок літ. “А”; барбекю -літ. “Г”; будинок охорони -літ. “Б”; вольєр – літ. “В”; басейн – літ. “Д”; госпблок -літ. “Ж”. На другій – садовий будинок літ. “А”; тераса -літ. “а; навіс -літ. “Б”; тенісний корт – літ. “В”.
  • Клюзнер Олександр Володимирович, «власник ринків в м. Києві» – так зазначено у наказі Ради підприємців при Кабінеті міністрів України, до якої також входить перший віце-президент Всеукраїнської асоціації «Укрринок» Володимир Левін, наближений до Олексія Чеботарьова. Чеботарьов близький до голови МВС Захарченка (див. Хто бореться з Майданом: Чеботарьов).
  • Козир Наталія Олегівна, дружина депутата Київради Козира Сергія Володимировича, почесного члена Федерації Панкратіону Києва.
  • Ліщинська Людмила Миколаївназаступник головного бухгалтера Управління  Пенсійного фонду України в місті Обухові та Обухівському районі
  • Самусєв Сергій Володимирович, президент корпорації «Золоті ворота» (будівництво доріг і забудовник Конча-Заспи), колишній радник Віктора Медвечдука.
  • Щоткін Віталій Іванович, колишній заступник Генпрокурора України.
  • Полякова Оксана ЮріївнаДиректор Департаменту соціального захисту інвалідів Мінсоцполітики станом на 2011 рік.

Юрій Ніколов, Ірина Шарпінська, «Наші Гроші»