Гєллєр за два тижні і 6 мільйонів має збудувати підстанцію для стадіону
24.12.2013   //  

Управління капітального будівництва Луганської облдержадміністрації 19 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ТПК Укрсплав» на будівництво трансформаторної підстанції для стадіону «Авангард» у Луганську вартістю 6,31 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи коштом державного бюджету потрібно виконати протягом двох тижнів з моменту підписання договору.

Засновниками фірми «ТПК Укрсплав» є дві інші компанії – ТОВ «Українські інвестиційні ініціативи» і ПП «Герон». Власниками цих фірм є народний депутат від Партії регіонів Євген Гєллєр і Спартак Коктюха.

На стадіоні «Авангард» грає місцевий футбольний клуб «Зоря». Євген Гєллєр став президентом ФК «Зоря» в 2009 році, зараз він очолює бюджетний комітет Верховної Ради. Парламентські джерела називають його одним з найвпливовіших «регіоналів» та «контролером партійної каси».

Спартак Кокотюха у 2009 році став президентом міні-футбольного клубу «Шахтар» (Донецьк), який до цього очолював Гєллєр. Брат Спартака Григорій Кокотюха є колишнім співробітником Донецького обласного управління СБУ. За даними ЗМІ, Григорій і Спартак Кокотюха є стратегічними партнерами Андрія і Сергія Клюєвих.

Наразі загальна вартість покращення луганського стадіону після того, як президентом «Зорі» став Гєллєр, становить 38,54 млн грн. Всі підряди отримало ТПК «Укрсплав».