Фірма помічника нардепа-«регіонала» отримає мільйон на проект системи поводження з відходами
23.12.2013   //  

Управління комунального господарства та будівництва Павлоградської міськради Дніпропетровської області 6 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Сізам» на створення проекту комплексної ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами на території субрегіону «Західний Донбас». Вартість угоди складає 1,35 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи заплановані на жовтень 2013 – листопад 2014 року.

Техзавданням передбачено інженерні вишукування та передпроектні роботи, розробка проектно-кошторисної документації для реконструкції, технічного переоснащення і рекультивації існуючого полігону твердих побутових відходів з подовженням строку експлуатації та подальшим його закриттям. Всі матеріали мають бути представлені у чотирьох примірниках з електронною копією українською мовою.

Фірма «Сізам» належить нікопольчанину Володимиру Рудику, відомому як помічник народного депутата від Партії Регіонів Андрія Шипка. Шипко раніше був заступником голови Дніпропетровської облради Юрія Вілкула.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, з різницею пропозицій 3% було донецьке ТОВ «Енергостальпроект» Валентина і Максима Кульченків.

У тендері також намагалося взяти участь донецьке ТОВ «Проектний інститут «Український центр технічної екології» з пропозицією на 14% дорожчою. Цю зявку відхилили, бо документи були подані іноземною мовою без додавання офіційного перекладу, не всі сторінки скріплені підписом і печаткою, відсутній клас наслідків зовнішніх інженерних мереж, систем і споруд об’єкта проектування.

Власниками фірми «Укрнтек» є Тамара Широбокова і Євген Миронов. Також Миронов є генеральним директором ПрАТ «Проектний інститут «Український цент технічної екології», співвласником якого через фірму ТОВ «Домус» є Ігор Гуменюк, екс-нардеп від Партії регіонів.

Субрегіон «Західний Донбас» включає міста Павлоград, Тернівка, Першотравенськ, Павлоградський та Петропавлівський райони.

Як повідомляється на сайті Павлоградської міськради, 18-22 листопада в регіоні побували з місією іноземні експерти, які брали участь у засіданні робочої групи по впровадженню демонстраційного проекту «Створення комплексної ефективної системи поводження з твердими побутовими відходами на території субрегіону «Західний Донбас». Після першого візиту, що пройшов 9 жовтня, у Павлограді підготували вихідні дані для написання Стратегії поводження з відходами, проектною організацією залучили ТОВ «УкрНДІкомунпроект» з Харкова. За словами Дага Хікмана, консультанта Проекту МЕРМ з питань охорони навколишнього середовища (Канада), проект Стратегії буде підготовлений і представлений в січні 2014 року.