Сало перевіряє будівництво акушерського пункту, на який розпиляли 18 мільйонів фірми з одного кубла
21.12.2013   //  

Миколаївська районна державна адміністрація Львівської області 10 грудня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Мегабудмакс» на завершення будівництва акушерського корпусу на 30 ліжок в м. Миколаєві. Вартість угоди становить 18,26 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Плануються загальнобудівельні роботи, встановлення вікон, дверей, підлоги, оздоблення стін, влаштування господарсько-питного водопроводу, гарячого водопостачання, каналізації, опалення, вентиляції, кондиціонування та ін.

Також договором передбачено закупівлю медичного устаткування і меблів, монтаж нової та існуючої медичної техніки, облаштування медичного газопостачання.

10 грудня голова Львівської облдержадміністрації, Олег Сало утворив робочу групу для перевірки використання коштів на будівництво акушерського корпусу в Миколаєві. Результати перевірки мали подати губернатору до 16 грудня.

Власниками «Мегабудмакс» є Роман Босак і Тарас Горинь. З жовтня 2013 року директором є Олег Петеляк, який відомий також як співвласник ТОВ «Львівський будівельний холдинг». Раніше директором «Мегабудмаксу» був ще один співвласник «Львівського будівельного холдингу» – Ігор Гринкевич. Обидві фірми зареєстровані на одну адресу у Львові – вулиця Козельницька, 4.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів з різницею 0,2% було ПП «Ренесанс-Стиль» Світлани Коростенської та Лілії Тесак. У протоколі розкриття пропозицій вказаний контактний номер телефону фірми (032) 294-85-36.

Відомо, що цим же телефоном користується ТОВ «Львівський будівельний холдинг», бо вказує його контактним у протоколі конкурсних торгів.

Згідно з тендерною документацією «Ренесанс-Стиль» і «Львівський будівельний холдинг» на торгах представляє одна і та ж особа – Вдов’як В.М.

Львівбудхолдинг Скрін Мегабудмакс

Окрім того, у бізнес-довідниках міститься інформація про те, що це номер сьогодні ліквідованого ТОВ «Будівельна фірма «Верховина», співвласником якого був Ігор Гринкевич, який у кінці 2012 року став директором «Мегабудмакс».

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», ця фірма стала відомою насамперед через скандал довкола реставрації Вірменського собору влітку 2009 року. Вона перемогла у тендері від Львівської міської ради на виконання складних реставраційних робіт, не маючі фахівців і не володіючи технологіями. Пізніше правоохоронці заявили, що фірма підробила документи. Проти Ігоря Гринкевича як директора та засновника «Верховини» прокуратура Галицького району порушила кримінальну справу.

Дешевшу заявку ПП «Богдан-Буд» Богдана Триндяка за 15,87 млн грн. відхилили через відсутність копії балансу за останній звітний період, деяких довідок, інформації про представників учасника, уповноважених на укладання договору про закупівлю; також копія банківської гарантії була завірена нотаріально, а не посвідчена нотаріально, як того вимагає тендерна документація.

Роботи планують завершити до грудня 2014 року або до повного виконання робіт залежно від реального їх фінансування. Акушерський корпус у Миколаєві почали будувати ще в 1991 році. У 2011 році тодішній голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк обіцяв, що корпус здадуть вже влітку 2012. Загальна вартість будівельних робіт і закупівлі обладнання складає близько 34 млн грн.