Мерія Канева відписала 32 мільйони на Шевченківський центр депутату, який конфліктував з мером
20.12.2013   //  

Виконавчий комітет Канівської міської ради 17 грудня уклав угоду з ПМП «Інтербуд» на будівництво Будинку культури на 700 місць в м. Каневі по вул. Енергетиків під Шевченківський культурний центр (виділення пускового комплексу). Вартість угоди становить 31,72 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будівництво Будинку культури проводиться за рахунок субвенції з держбюджету, яка виділена постановою уряду з нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

Закупівлю проведено за неконкурентною процедурою «в одного учасника». Замовник обґрунтував це нагальною потребою у зв’язку з обставинами соціального та економічного характеру і необхідністю отримати послуги у  того  самого постачальника з метою уніфікації,  стандартизації або забезпечення сумісності.

Особливості фінансування закупівлі, обставини щодо затвердження та проходження експертизи проектної документації, та необхідність укладення договору про закупівлю протягом бюджетного періоду 01.01.-31.12.2013р., на думку замовника, унеможливлюють дотримання строків  для проведення процедури відкритих торгів.

Роботи по проекту «Будівництво будинку культури на 700 місць в м. Каневі по вул. Енергетиків під Шевченківський культурний центр» розпочались у 2005 році, роботи виконує до сьогодні ПМП «Інтербуд».

У процесі виконання робіт через затримки фінансування об’єкту, наявність інфляційних процесів та змін в нормах проектування виникла необхідність у коригуванні проекту в тому числі виділення пускового комплексу об’єкту.

На території будівельного майданчику будинку культури знаходяться завезені ПМП «Інтербуд» матеріали, будівельна техніка, необхідні ресурси та обладнання, які забезпечують виконання робіт в найкоротші терміни та зменшують значну суму витрат на їх перебазування. На думку замовника, заміна підрядника приведе до тимчасового зупинення виконання робіт.

ПМП «Інтербуд» володіють Олександр і Максим Куценки.  Олександр Куценко є депутатом Канівської міської ради. У 2011 році він підписався під вимогою до міського голови Канева Віктора Ніколенка з вимогою відзвітувати за свою діяльність.