«Донбасенерго» дало сусіду Сашка Януковича ще чверть мільярда
20.12.2013   //  

ПАТ «Донбасенерго» 13 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Донбастеплоелектромонтаж» («ДТЕМ») на реконструкцію енергоблока ст. №7 Слов’янської ТЕС вартістю 239,26 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи по реконструкції котлоагрегату типу ТПП-200-1, корпусу 7Б триватимуть до листопада 2014 р.

Власником фірми «Донбастеплоелектромонтаж» є Микола Кочергін. Статутний фонд фірми складає 100 тис грн. За останні півтора роки фірма отримала підрядів на 1 918,27 млн грн., майже всі – у «Донбасенерго». При цьому фірма зареєстрована у Донецьку за адресою офісу «Донбасенерго»:  пр. Германа Титова, 8-Б.

Вигравати тендери фірма почала у червні 2012 р. після призначення керівником «Донбасенерго» Едуарда Бондаренка, що раніше очолював фірму «Угольтранс», пов’язану з Віталієм Беляковим, керівником компанії «ДРФЦ» з групи Олександра Януковича. При цьому директор і засновник «ДТЕМ» Микола Кочергін є сусідом брата директора «Донбасенерго» Ігоря Бондаренка та члена дирекції «Донбасенерго» Олексія Куракова. Вони разом отримали земельні ділянки по вул. Горностаївській у Донецьку, що знаходиться у безпосередній близькості з маєтками Людмили та Олександра Януковичів по вул. Райніса та Абрикосовій.

У серпні 2013 р. компанія «Енергоінвест холдинг» екс-нардепа від Партії регіонів Ігоря Гуменюка придбала у держави 60,8% акцій «Донбасенерго» за 718,92 млн грн. Однак це не позначилось на тендерних здобутках «ДТЕМ». Також «Донбасенерго» продовжує купувати вугілля у фірм, пов’язаних з оточенням Олександра Януковича.