Вищий госпсуд заплатить 29 мільйонів за нагляд і супровід будівництва свого офісу за мільярд
19.12.2013   //  

Вищий господарський суд України 10-12 грудня за результатами тендерів уклав угоди на послуги технічного нагляду і супроводу будівництва комплексу адміністративних будівель Вищого господарського та Вищого адміністративного судів України на перетині бульв. Дружби Народів та вул. Старонаводницької у Печерському районі м. Києва. Загальна вартість угод становить 28,51 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Послуги мають надаватися до прийняття об’єкта в експлуатацію.

Більшу частину суми 25,52 млн грн. отримає Комунальне підприємство з питань будівництва житлових будинків «Житлоінвестбуд-УКБ» за технічний нагляд під час будівництва.

Договором передбачено, що підрядник повинен перевіряти наявність документів-підтвердження якості конструкцій, виробів, матеріалів та обладнання, що використовуються під час будівництва, відповідності виконаних робіт держстандартам, будівельним нормам, проектно-кошторисній документації тощо, вести облік обсягів будівельно-монтажних робіт, здійснювати функції утримання служби замовника, брати участь у роботах щодо введення об’єкта в експлуатацію та інше.

Ще 2,99 млн грн. отримає ДП «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва» за супровід будівництва, що включає надання інформаційної допомоги при вирішенні завдань будівельного виробництва щодо його підготовки, розробку проектно-технологічної документації, планування і управління, забезпечення всіма видами ресурсів, обліку тощо; моніторинг стану конструкцій та інженерного обладнання; нагляд за станом існуючої забудови та умовами проживання людей та інше.

За результатами супроводу підрядник має скласти комплексний науково-технічний висновок щодо відповідності споруди затвердженому проекту і всім вимогам, що висуваються до якості його будівництва.

Основними задачами моніторингу є оцінка безпеки утримання нестандартних будинків, прогноз впливу на їхні несучі конструкції несприятливих факторів природного і техногенного характеру і, як наслідок, попередження аварійного обвалення.

Нагадаємо, що підряд на будівництво суддівського офісу вартістю 1,10 млрд грн. у жовтні отримала фірма «Т.М.М.» Миколи Толмачова. Роботи планують завершити через сім років.

У липні 2013 року Вищий господарський суд  провів закупівлю науково-технічного супроводу на етапі проектування цього об’єкта за 0,61 млн грн у ДП «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва».

Проектування цього будівництва  коштувало 20,13 млн грн. Підрядником проектувальних робіт у 2012 році було ПрАТ «Аеробуд»,  що контролюється офшорними компаніями з групи «Приват» Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Також у кінці 2012 року ТОВ «Геопроект» виграло тендер вартістю 0,36 млн грн. на інженерно-геологічні вишукування для будівництва офісу Вищого госпсуду.