Оточення Сашка Януковича розпиляло 86 мільйонів на обладнання для шахти
19.12.2013   //  

ДП «Торезантрацит» 10 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Торговий дім «Промислові інвестиції» на постачання лава-комплекту для південної бремсбергової лави пл. h8 ВП «Шахта Прогрес» вартістю 86,83 млн грн. Кошти на закупівлю виділено з державного бюджету. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Обладнання для лава-комплекту було розбито на сім лотів. По одному з них «Універсальний закладний комплекс; Лебідка допоміжна з канатом; Лебідка з канатом» пропозиції подавали київські фірми «Українсько-російський електротехнічний торговий дім» та «Гефестмаш-трейд». Вони пропонували це устаткування за 4,56 і 3,50 млн грн. відповідно. Однак обидві заявки були відхилені через відсутність дозволу Держгірпромнагляду на частину обладнання – універсальний закладний комплекс УЗК-6,3.

Відтак по цьому лоту перемогу отримали «Промислові інвестиції», які це саме обладнання запропонували за 8,28 млн грн., що удвічі дорожче від відхилених заявок.

Засновником донецької фірми «ТД «Промислові інвестиції» зі статутним капіталом 1 тис грн. є Валентин Горностаєв. При цьому у ЄДР з невідомих причин відсутні дані про телефон компанії.

телефон дрфцЄдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ «Трейдінвестпром» Романа Коломойця також зі статутним капіталом 1 тис грн. Контактний телефон фірми (062) 338-05-03 співпадає з телефоном асоціації ДРФЦ з групи Олександра Януковича.

За даними «Острова», основні роботи у шахті «Прогрес» ведуться саме у пласті h8. При цьому у серпні 2012 року Донецька облрада рішенням 6/13-329 погодила надання прав надрокористування по цьому плату фірмі «Прогрес-БЛМ».

ТОВ «Прогрес-БЛМ» було створено на початку 2012 року і того ж літа виграла тендери «Торезантрациту» на постачання обладнання на 169,81 млн грн. Фірма, зареєстрована на Юрія Савченкова, як і вищезгаданий «Трейдінвестпром» має контактний номер (062) 338-05-03 асоціації ДРФЦ.

Донецьку облраду очолює Андрій Федорук, колишній керівник компанії «МАКО» Олександра Януковича.