Херсон десять років буде розраховуватись за 200-мільйонний кредит від держави на будівництво мосту
19.12.2013   //  

Управління капітального будівництва Херсонської міськради 10 грудня уклало угоду з ПАТ «Укргазбанк» на залучення кредиту у розмірі 198,84 млн грн. для будівництва шляхопроводу Адмірала Сенявіна – вул. Залаегерсег у Херсоні. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кредит залучено на десять років, вартість його обслуговування та розмір відсотків не повідомляється. Відомо, що загальна вартість угоди між мерією і державним банком становить 308,31 млн грн.

Гроші отримано під державні гарантії. Плата за надання державних гарантій становить 0,005 відсотка річних залишку суми зобов’язань за державною гарантією. Це визначено урядовою постановою від 21 листопада 2013 року №851 «Деякі питання реалізації проекту соціально – економічного розвитку «Будівництво шляхопроводу по просп.. Адмірала Сенявіна – вул. Залаегерсег у м. Херсоні».

Погашення кредиту на 50% від суми, що підлягає сплаті відповідно до графіка платежів за кредитним договором, буде проводитись за рахунок держбюджету. Решта витрат лягає на міський бюджет Херсона.

Підряд на будівництво шляхопроводу вартістю 192,42 млн грн. минулого року отримало ДП «Херсонський облавтодор». У серпні цього року між УКБ Херсонської міськради і облавтодором було укладено нову угоду на це будівництво вартістю 184,62 млн грн.

Вищезгаданою постановою Кабміну визначено загальну обсяг фінансування будівництва шляхопроводу у розмірі 209,00 млн грн. Станом на 1 жовтня 2013 року було профінансовано 10,16 млн грн.

Також постановою визначено, що будівництво має фінансуватись не тільки за рахунок кредиту, отриманого під державні гарантії, а й за рахунок міського бюджету (2,01 млн грн.) і державного бюджету (8,14 млн грн.).

Шляхопровід Адмірала Сенявіна – вул. Залаегерсег має 66 метрів у довжину і 35 в ширину. Передбачено по три смуги у кожному напрямку.