Донецькі міліціонери позичили у нібито Курченка 2 мільйони на купівлю іномарок, Янукович підіграв
19.12.2013   //  

Управління Державної служби охорони при ГУ МВС України в Донецькій області 17 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Брокбізнесбанк» на надання кредиту у розмірі 2,30 млн грн. для придбання легкових автомобілів. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Кредит отримано під 18,8% на два роки для розрахунку з постачальником легкових автомобілів.

Донецьке УДО у серпні уклало угоду з ТОВ «ВіДі авеню» вартістю 2,76 млн грн. на придбання двадцяти білих автомобілів Peugeot 301 1.2 по 138 тис грн. за штуку.

Єдиним конкурентом на кредитному тендері був «Всеукраїнський банк розвитку» Олександра Януковича, чия пропозиція була дорожчою лише на 3 тис грн.

В липні цього року голова фінансового напрямку групи СЄПЕК Борис Тімонькін повідомив, що група Сергія Курченка збирається ввійти в акціонерний капітал «Брокбізнесбанку». У серпні банк повідомив, що частки Сергія та Олександра Буряків зменшились з 50 до 9,40% у кожного. У інформаційній базі ДКЦПФР повідомлялось, що Буряки продали свої акції на вторинному ринку, однак їх покупець не повідомлявся.

Разом з тим, на сайті «Брокбізнесбанку» у розділі “Структура власності банку” повідомляється, що кожному з братів Буряків належить по 18,8% акцій.

ббб

У листопаді «Брокбізнесбанк» повідомив про намір збільшити статутний капітал на 14,47 млрд грн. до 17 млрд грн. Збільшення капіталу у 6,7 разів має відбутись  шляхом приватного розміщення додаткових акцій серед нинішніх акціонерів банку. Це має зробити «Брокбізнесбанк» одним з найбільших в Україні. Більші статутники мають лише державні «Ощадбанк» і «Укрексімбанк», а також «Приватбанк» Ігоря Коломойського.

На сайті SMIDA досі немає даних про нових акціонерів «Брокбізнесбанку». На сайті Нацбанку акціонерами банку досі вказані лише брати Буряки.

У грудні правління «Брокбізнесбанку» очолив Олександр Динник, який до цього обіймав наступні посади: начальник управління підтримки та розвитку клієнтської бази ПАТ «Реал банк», заступник директора ТОВ «Агро-відродження», заступник директора ТОВ «Техбудмеханіка-промдемонтаж», заступник генерального директора-виконавчого директора ВАТ по газопостачанню та газифікації «Харківміськгаз», заступник Голови Правління з економіки та фінансів, начальник фінансового відділу ВАТ по газопостачанню та газифікації «Черкасигаз».

Як повідомляв Insider, в кінці листопада структура власників «Реал Банку» змінилась. Зокрема, компанія «Всеукраїнський промисловий союз» сконцентрувала 15% акцій банку, а компанія «Консалтинг Системз» – 11%.

«Всеукраїнський промисловий союз» належить СЄПЕК. Сергій Курченко нещодавно купив цю компанію, як власника Херсонського нафтоперевалочного комплексу.

ТОВ «Консалтинг Системз», яка сконцентрувала 11% «Реал Банку», зареєстрована в Києві в кінці 2011 року зі статутним капіталом 140 млн гривень. Її власниками є  панамський офшор Adform Experts та ТОВ «Металлистактів», засноване в Сімферополі на початку 2012 року харків’янином Євгеном Прилуцьким.