Закордонні та київські резиденції Ахметова, Клюєва і Януковича (фото)
16.12.2013   //  

«На сьогоднішній день варто виділити три стовпи чинного режиму, на роботі з якими варто зосередити увагу: Янукович, Ахметов та Клюєв», – пише Сергій Лещенко у блозі на «Українській правді».

Клюєв – це один з ключів для виходу з кризи. Він не лише є автором сценарію на Майдані 30 листопада, він не лише контролює з десяток депутатів (брат Сергій Клюєв, Нестор Шуфрич, Олександр Єгоров…), він – начальник виборчого штабу Януковича-2015, друг Медведчука та ключовий провайдер російського впливу в Україні.

Клюєв лише здається непереможним. Але пікетування маєтку Клюєвих у Рудиках виводить його з рівноваги. Поява 30 активістів ДемАльянсу минулої п’ятниці викликала нервову реакцію в Клюєва – він обривав телефони Юрію Луценку з проханням вплинути на ДемАльянс. На що Луценко відповів, що не контролює цих хлопців. Якщо Клюєв прореагував так на появу 30 активістів, то що з ним буде, коли там стоятиме 300 мирних патріотів?

322c1-kluev

Кабінети Клюєвих розташовані в штаб-квартирі їхньої корпорації «УкрПідшипник» на Печерську, біля Генпрокуратури – вулиця Різницька, 3. Офіс Клюєва у Відні відкритий за адресою Wipplingerstraße 35, 1010 Wien.

Мало хто знає, але в Австрії Клюєв є співвласником офісного центру Gasometer (Guglgasse 6, 1110 Wien) через компанію Slav AG. Як реагуватимуть орендарі цього приміщення, якщо почнуть отримувати повідомлення, що їх гроші ідуть режиму в Україні?

c468e-gasometer клюев

Ахметов. Він виявився надзвичайно вразливим до репутаційних втрат на Заході. 30 українських активістів у Лондоні, які пікетували його квартиру, зачепили його більше, ніж 300 тисяч на Майдані в Києві. Відомо, що після лондонського пікету квартири Ахметова в престижному комплексі One Hyde Park він попросив спеціально навчених людей пройтися сусідами та вибачитися за незручності. В інтернет-групи було запущено провокаторів, які почали зривати запланований пікет лондонського офісу СКМ з посиланням на якусь загадкову інформацію з Києва.

35587-hyde ахметов

Для тих українців у Лондоні, що хочуть допомогти Батьківщині, точкою збору могло би стати не посольство, на яке мало хто звертає увагу, а помешкання Ахметова в One Hyde Park (The Residences at Mandarin Oriental, 100 Knightsbridge, London, SW1X 7LJ).

Янукович. Офіс Олександра Януковича на вулиці Гайцана, 2. Саме тут розташований кабінет президентського сина.

c9c78-ofis0sashi янукович

Друга важлива адреса – це тіньовий офіс юристів родини Януковича. Наприклад, тут розташована фірма «Танталіт», яка обслуговує «Межигір’я». Це на Подолі – вулиця Волоська, 11-а.

Окрім того, за кордоном розташовані офіси компаній, що належать старшому сину Януковича – MAKO Trading S.A. у Женеві: (Rue de Moillebeau 56, 1209 Genève) та MAKO Holding BV у Гаазі: (Alexanderstraat 23, 2514 JM Den Haag).