Каналізацією в Торезі за 9 мільйонів займеться фірма екс-губернатора Донеччини
13.12.2013   //  

Департамент капітального будівництва Донецької обласної державної адміністрації 28 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Український експериментально-конструкторський центр» на будівництво каналізаційної насосної станції (КНС №5) і каналізаційних колекторів від КНС до міських очисних споруд, м.Торез. Вартість угоди складає 8,91 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будівництво треба завершити до кінця липня 2014 року.

Передбачено прокладання трубопроводів із поліетиленових труб довжиною 5232 м., влаштування колодязів і каналізаційного колектору, будівництво каналізаційних насосних станцій підкачування (КНСП-1, КНСП-2).

ТОВ «Український експериментально-конструкторський центр» належить ТОВ «Укрекоцентр», власниками якого є Володимир Кисельов і екс-голова Донецької облдержадміністрації (1996-1997 рр.) Сергій Поляков. За радянських часів Поляков очолював Торезьку міськраду, був першим секретарем міському партії. Окрім Донецької облдержадміністрації Поляков також очолював Мінвуглепром (1995-1996) та Мінекології (2003-2005).

Єдиним конкурентом на торгах було КП «Донецьктеплокомуненерго», яке хотіло за виконання робіт на 0,56 млн грн. більше.

Дешевшу на 3,33 млн грн. пропозицію ПП «Стройсервис» Анатолія Афанасьєва відхилили через невідповідність вимогам технічного завдання.