Рідна фірма Горбаля програла тендер на «Електронну столицю» за 28 мільйонів
12.12.2013   //  

Апарат Київської міськдержадміністрації 3 грудня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Аспел» на реконструкцію частини будівлі по вул. Дегтярівська, 37. Вартість угоди складає 27,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи розраховані на грудень 2013 – жовтень 2014 року.

Йдеться про реконструкцію частини антресольного поверху будівлі ремонтно-механічної майстерні (літера Б) під центр обробки даних «Регіональний центр електронного урядування «Електронна столиця» по вул. Дегтярівська, 37.

Заплановано влаштування інженерних мереж, внутрішнє опорядження, зовнішнє оздоблення, облаштування сходової клітини і сходів, встановлення вікон і дверей та ін.

Інженерна інфраструктура складається з кондиціонування для підтримки температури та рівня вологості в заданих параметрах; безперебійного електропостачання для автономної роботи дата-центра у випадку відключення центральних джерел електроенергії; охоронної та пожежної сигналізації та системи газового пожежегасіння; управління живленням та контролю доступу.

Також договором передбачено придбання обчислювальної інфраструктурикомплексу серверного, мережевого обладнання, систем зберігання даних та системного програмного забезпечення і телекомунікаційної інфраструктури – комплексу обладнання, що забезпечує взаємозв’язок елементів ЦОДу та передачу даних між дата-центром та користувачами.

Власниками фірми «Аспел» є Ян і Ольга Клюшке. Ян Клюшке відомий як представник організації «Український союз промисловців і підприємців» в Об’єднаних арабських еміратах. Батько Яна Клюшке, Станіслав Клюшке у 2007-2010 рр. був заступником голови Державного комітету фінансового моніторингу України.

Єдиним конкурентом на торгах з різницею пропозицій 0,78 млн грн. було ТОВ «Українська інвестиційно – інжинірингова компанія», яке до грудня 2012 року належало Сергію Леваді і Василю Горбалю. Сьогодні власником є ТОВ «КУА «Пріоритет фінанс» Олександра Андрющенка і Олега Кравченка. Директором залишається той же Сергій Левада.

Василь Горбаль – екс-нардеп від Партії регіонів (2007-2012), голова Львівської облдержадміністрації у квітні-грудні 2010 року.

Також 29 листопада і 2 грудня Апарат Київської міськдержадміністрації уклав угоди на створення інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний інформаційний простір територіальної громади міста Києва» 4 і 5 черга з ТОВ «Інженерно-будівельна фірма «ЛДС» на 0,60 млн грн. і ПрАТ «Центр комп’ютерних технологій «Інфоплюс» на 2,27 млн грн. відповідно. З 2012 року на створення цього порталу провели тендерів на суму 20,21 млн грн.

Довідково

Програма електронного урядування Києва включає такі складові:

1. «Регіональний центр електронного урядування «Електронна столиця», у якому будуть генеруватися електронні цифрові ключі для легітимності інформації, що передаватиметься каналами зв’язку.

2. «Єдиний веб-портал територіальної громади Києва», де буде зосереджена уся інформація про діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування. На порталі можна буде дізнатися про стан виконання поданої скарги, відслідкувати її місцезнаходження.

3. Інформаційно-аналітична система «Єдиний медичний простір», яким передбачається автоматизувати роботу усіх міських лікарень.

4. Інформаційно-телекомунікаційна система «Київ туристичний», яка надасть доступ до фото-, відеоматеріалів про місто та історичних документів.

5. Інформаційно-аналітична система «Генеральний план міста Києва до 2025 року», завдяки якій мешканці столиці безпосередньо зможуть брати участь у громадських обговореннях нагальних питань.