Депутати викинули 1,2 мільйони, щоб в «Борисполі» сидіти окремо від звичайних смертних
11.12.2013   //  

Управління справами Верховної Ради України 29 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ДП «Зал офіційних делегацій» на послуги з обслуговування депутатів і їхніх родин на суму 475 тис грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На жовтень-грудень замовлено послуги з обслуговування народних депутатів України, та осіб, які супроводжують народного депутата-інваліда 1 групи, членів сім’ї народного депутата (дружину, чоловіка, дітей, батьків), у разі якщо вони перебувають у залі офіційних делегацій разом із народним депутатом, а також послуги з обслуговування членів офіційних державних, парламентських делегацій України та іноземних держав, і осіб, які їх супроводжують.

Тендер провели по «закупівлі у одного учасника», оскільки Державне підприємство «Зал офіційних делегацій» є єдиним підприємством в аеропорту «Бориспіль» із закладів авіаційного транспорту, яке в повному обсязі забезпечує обслуговування вищих посадових осіб.

Що саме входить у замовлення у тендерній документації не повідомляється, разом з тим на на сайті ДП «Зал офіційних делегацій» зазначено, що воно надає «комплекс послуг з VIP-обслуговування авіапасажирів», враховуючи:

  • індивідуальну зустріч або посадку пасажирів на літак;
  • проходження паспортного і митного контролю через спеціально обладнані пункти безпосередньо в Залі;
  • відвантаження з автотранспорту пасажирів, перенесення, реєстрація та доставка в багажне відділення багажу;
  • доставку пасажирів та ручної поклажі до/від літака автотранспортом підвищеної комфортності;
  • очікування авіарейсу в затишних залах, обладнаних кондиціонерами та новітньою телевізійною технікою з супутниковим телебаченням;
  • надання послуг телефонного зв’язку, факсу, ксероксу, WI-FI Інтернету;
  • організацію прес-конференцій, банкетів, послуги барів;
  • можливість придбання товарів в магазині безмитної торгівлі «Duty Free».

Навесні ВРУ уже замовляла послуги залу на 765 тис грн. Таким чином за рік на VIP-обслуговування депутатів і їх супутників було виділено 1,24 млн грн. Минулого року на ці послуги було укладено угоду на 0,83 млн грн., позаминулого – на 1,76 млн грн.