До контррозвідки СБУ пішла справа на фірму власників «Хліб інвестбуду», які відлізингували у держави 15 мільйонів
10.12.2013   //  

Департамент агропромислового розвитку Київської облдержадміністрації за рахунок коштів державного бюджету в сумі 15 млн грн надав ТОВ «ДПЗКУ-МТС» компенсації лізингових платежів при відсутності сплати 40% вартості предмету лізингу по укладеним договорам фінансового лізингу. Про це повідомляє Державна фінансова інспекція.

Матеріали ревізії передано до Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Фірму «ДПЗКУ-МТС» заснували ТОВ «Хліб інвестбуд» та кіпрський офшор «Генетехма файненс лімітед». Згодом частку «Хліб інвестубуду» було перереєстровано на кіпрський офшор «Алдзас інвестментс лтд», який також став власником самого «Хліб інвестбуду». Директором фірми «ДПЗКУ-МТС» є донеччанин Олександр Савицький. У 2012 році він називав очолювану ним компанію власником найбільшого у Європі парку зернозбиральної техніки. Компанія надає послуги зі збирання та транспортування урожаю.

«Хліб інвестбуд» став одним з найбільших гравців зернового ринку України у 2010 році після призначення міністром агропромислового комплексу Миколи Присяжнюка, бізнес-партнера народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка.