Фонд соцстраху заплатив третину мільйона за рекламу в газеті Азарова, однак вона так і не вийшла (виправлено)
08.12.2013   //  

(виправлено у частині власників фірми «ЄС Продакшен груп»)

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України заплатив 366 тис грн. за розміщення реклами. Однак підрядна фірма, отримавши гроші, рекламу так і не розмістила. Про це повідомляє Державна фінансова інспекція.

Фонд уклав угоду на розміщення реклами з ТОВ «ЄС Продакшен груп» 19 жовтня 2011 року. Ревізією виявлено, що компанія так і не надала послуг по розміщенню статей в газеті «Урядовий кур’єр» та журналі «Довідник спеціаліста з охорони праці».

«Внаслідок зазначеного ТОВ «ЄС Продакшен груп» отримано коштів Фонду за фактично не надані послуги на загальну суму 366 тис. грн, чим завдано відповідних збитків», – повідомляє ДФІ.

Матеріали ревізії передано до Генеральної прокуратури України, про її результати поінформовано Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України в місті Києві.

Нагадаємо, Фонд 19 жовтня 2011 року замовив «ЄС Продакшен груп» розміщення реклами у різних ЗМІ на 1,60 млн грн. В той же день рекламні підряди Фонду отримали ще дві компанії – ТОВ «Смарт Студіо» (2,82 млн грн.) та ТОВ «ЕС комюнікейшн груп» (5,18 млн грн.). Цим фірмам було замовлено виготовлення та розміщення телевізійних сюжетів. Претензій по цим контрактам ДФІ не висувало.

Фірму «ЄС Продакшен груп» заснували керівник групи «ESG» Юрій Каплуненко (чоловік першого заступника голови Нацради з питань радіо та ТБ Оксани Головатенко), та голова правління ПАТ «Укртранслізинг» Олександр Юраков, який на останніх виборах балотувався до парламенту від «УДАРу». У серпні 2011 року Каплуненко вийшов зі складу засновників фірми, його частку було перереєстровано на кіпрський офшор «ЕК мультімедіа контент лімітед».

Засновниками фірми «ЕС комюнікейшн груп» на момент тендеру 2011 року були Юрій Каплуненко та Наталя Крамаренко. «Смарт Студіо» тоді було зареєстровано на Наталю Крамаренко. З 2012 року ці фірми були перереєстровані на інших осіб.