Пенсійний фонд розіграв 6 мільйонів між Ахметовим і першими засновниками арбузівського «Капіталу»
06.12.2013   //  

ДП «Інформаційний центр персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України» 25 листопада за результатами тендеру уклало угоди на друкування періодичних видань на загальну суму 7,01 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

ПАТ «Сьогодні Мультімедіа» отримає 6,37 млн грн. за друкування щотижневої газети «Пенсійний кур’єр». Загальний тиражираж – 13 млн примірників, з них 8,84 млн українською, ще 4,16 млн – російською.

«Сьогодні Мультімедіа» належить до групи СКМ Ріната Ахметова, за останні п’ять років фірма виграла тендерів на 22,63 млн грн., в основному від ПФУ, КП «Поліфаст» Київської облради, а також Управління інформаційної політики та з питань преси Донецької ОДА.

Єдиним конкурентом «Сьогодні Мультімедіа» по цьому лоту було ТОВ «Мега-Поліграф», яке входить в видавничу групу «Мега-прес». ТОВ «Мега-прес» в вересні 2012 року виступило засновником фірми «Ділова преса країни» («ДПК»). Згодом стало відомо, що «ДПК» буде видавати газету «Капітал». Нині кінцевими власниками «ДПК» є офшори «Альфа алліанс лтд» з Сейшельських островів та «Лоджік оперейшенс лтд» з Белізу. Газета «Капітал» входить в неформальний медіа-холдинг першого віце-прем’єра Сергія Арбузова разом з телеканалом «Бізнес», друкованим таблоїдом «Взгляд» та сайтом «Свободная пресса».

Окрім того 0,64 млн грн. заплатять ТОВ «Книжково-журнальна друкарня «Софія» Олексія Храмова за друкування щомісячного журналу «Вісник Пенсійного фонду України». Загальний тираж – 162 тис. примірників, з них 121 тис – українською і 41 тис. російською.