Власнику «Нашої Ряби» безпідставно дали 18 мільйонів з держбюджету, вважають ревізори
05.12.2013   //  

ПАТ «Миронівський хлібопродукт» мільярдера Юрія Косюка безпідставно отримало компенсації з державного бюджету на 18 млн грн. Про це повідомляє Державна фінансова інспекція.

Компанія отримала майже 7 млн грн. у якості відшкодування будівництва птахівничного комплексу та компенсацію 11 млн грн., витрачених нею на придбання іноземного обладнання замість вітчизняного.

ДФІ вважає ці виплати безпідставними та такими, що порушують Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткового відшкодування суб’єктам господарювання вартості будівництва тваринницьких ферм і комплексів та підприємств з виробництва комбікормів, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.2010 № 900.

Цим Порядком передбачено, що комісія обласних управлінь (департаментів) агропромислового розвитку лише розглядає первинні документи суб’єктів господарювання, які підтверджують їх витрати, та не наділена правом здійснювати фактичні перевірки виконаних будівельних робіт.

«Водночас, комісія Мінагрополітики України, яка надалі приймає рішення про розподіл бюджетних коштів між суб’єктами господарювання, такі права вже має, хоча фактично ними не користується», – вважають ревізори.

Водночас у повідомленні ДФІ немає даних про санкції щодо «Миронівського хлібопродукту» та посадових осіб МінАПК.