Попов дав півмільйона за концепцію розвитку Подолу, аудиторії якого не мотивовані на його збереження
05.12.2013   //  

Департамент містобудування та архітектури Київської міськдержадміністрації 28 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Проектгенплан» на розробку концепції збереження та реабілітації історичного середовища «Київ Самобутній» на Подолі та Дніпровських схилах. Вартість угоди становить 0,44 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Концепцію мають розробити до грудня 2013 року.

Концепція включає збір даних, розробку схеми існуючого використання території кварталів та функціональної класифікації будівель, аналіз археологічної та культурної спадщини, аналіз інженерної підготовки та екологічного стану території, аналіз просторової організації транспортної та туристичної інфраструктури.

Єдиним конкурентом на торгах була комунальна організація «Інститут Генерального плану м. Києва».

Власницею фірми «Проектгенплан» є Ольга Бакун.

На сайті ТОВ «Проектгенплан» вже оприлюднена концепція «Київ Самобутній» і це єдина публікація компанії в розділі «Портфоліо».

У концепції йдеться зокрема про те, що «сьогодні історична частина Подолу є діловою зоною міста», але «проблема в тому, що наявні аудиторії Подолу не замотивовані на збереження історико-культурної спадщини».

Розробка концепції здійснюється відповідно до розпорядження КМДА від 15 березня 2013 року., а фірма-підрядник була створена 10 квітня.

Водночас, як повідомляється на сайті Департаменту містобудування та архітектури КМДА, 24 жовтня відбулося презентація і обговорення проекту «Київ Самобутній». Зокрема розповсюджуються однойменні буклети.

Довідково

Проект «Київ Самобутній» охоплює територію від Поштової площі до Нижнього Валу, від Дніпровської набережної до Андріївського узвозу.

Програма «Київ Самобутній» передбачає створення пішохідного простору на Подолі: від Контрактової площі по вул. П. Сагайдачного до Поштової площі, а також пішохідні зв’язки між Поштовою площею, колоною Магдебурзького права та алеями Дніпровських схилів.

Планується будівництво пішохідного моста через Володимирський узвіз, облаштуавання алей Дніпровських схилів, реконструкція Поштової площі, перетворення вулиці Сагайдачного на пішохідний простір, перенесення трамвайних шляхів із Контрактової площі, реконструкція Верхнього та Нижнього Валів, завершення реконструкції Андріївського Узвозу і створення на ньому повноцінного арт-простору, облаштування єдиної системи велодоріжок.