Кіпрський офшор «ЄДАПСу» продовжує доїти з України гроші за державні реєстри
04.12.2013   //  

Компанія «Арт-мастер», не зважаючи на конфлікт з міністром юстиції Оленою Лукаш, продовжує отримувати кошти за ліцензійне програмне забезпечення, на якому працюють два державні реєстри. Про це пише Сергій Головньов в «Інсайдері«.

За словами в.о. директора «Арт-мастера» Олексія Ковальського, фірма продовжує справно отримувати гроші за Єдиний державний реєстр юридичних та фізичних осіб та Єдиний ліцензійний реєстр. Ці реєстри працюють на програмному забезпеченні «Арт-мастеру» та управляються держпідприємством «Інформаційно-ресурсний центр». Воно підпорядковано Державній реєстраційні службі, а відтак – Мінюсту.

«Поки ніхто з чиновників не заявив про злочинність цієї схеми. Крім того, підприємства групи просувають програмний продукт «Арт-звіт», за допомогою якого подається звітність підприємств до податкових органів», – пише Головньов.

Нагадаємо, раніше Олена Лукаш повідомила про оголошення у розшук екс-керівництва державного підприємства «Інформаційний центр», яке веде низку інших державних реєстрів. За даними міністра, вони за попередньою змовою з керівництвом фірм-розробників програмного забезпечення втілили схему розкрадання державних коштів. Ці реєстри також були розроблені «Арт-мастером».

Від «Наших Грошей»

Засновниками ТОВ «Арт-мастер» є компанія по управлінню активами «Інститут портфельних інвестицій» (1% статутного капіталу) та кіпрська компанія «Assetstep Holdings» (99%), яка належить іншій кіпрській фірмі – «E.L.C. (nominees) limited». Саме ця фірма є кінцевим власником іншої української компанії – дочірнього підприємства «Поліграфкомбінат «Зоря», що офіційно входить до складу консорціуму «ЄДАПС».

Нагадаємо, півроку тому державні установи також відмовились від співпраці з «ЄДАПСом», який монополізував виготовлення закордонних паспортів та низки інших державних документів. Нині цей сегмент передано державному поліграфкомбінату «Україна», який в свою чергу передано у відання Національного банку України.

ЄДАПС_фінал