«Чорноморнафтогаз» розпиляв 19 мільйонів на геофізику між відгалуженнями «Надр»
03.12.2013   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 21 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Надра промислова геофізика» на геофізичні дослідження при капітальному ремонті та інтенсифікації діючих свердловин на загальну суму 19,15 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Роботи по чотирьом свердловин на шельфі Чорного моря коштуватимуть 9,87 млн грн. Ще 9,29 млн грн. піде на геофізичні дослідження та контроль за експлуатацію Глібовського підземного сховища газу, у яке почали закачувати газ у 2012 році.

Фірма «Надра промислова геофізика» заснована «Фондом Гелоні» («Geloni Foundation») з Ліхтенштейну.

Українська фірма входить в групу «Надра». За даними ЗМІ, «Надра» контролюється екс-народним депутатом Іваном Діяком, який раніше був радником президента Віктора Ющенко та заступником голови «Нафтогазу України».

Це перший тендер, виграний фірмою «Надра промислова геофізика». Раніше ТОВ «Інтегровані нафтогазові технології Надра», власником якого також є вказаний ліхтенштенський фонд, отримала підряди в системі «Нафтогазу» на 132,17 млн грн.

Єдиним допущеним до участі конкурентом з різницею 0,1% було ТОВ «Укрнафтогазгеофізика». Нині ця фірма зареєстрована на Миколу Кириченка з Боярки (Київська обл.). Однак до кінця 2012 року власником фірми було ПАТ «Центр обробки даних Надра», власником якого на той час був згаданий «Geloni Foundation».

Кириченко також відомий як керівник ТОВ «Діскавері – завод бурового обладнання», пов’язане з Андрієм Загороднюком – одним з засновників вище згаданого концерну «Надра».

На тендер також подавало заявку, дешевшу на 5% від переможця, ТОВ «Укратоменерго». Ця фірма за останні півроку отримала підряди «Чорноморнафтогазу» на 61,65 млн грн. Однак цього разу її не було допущено до оцінки через відсутності низки документів, у тому числі про досвід виконання аналогічних робіт.