Вищий спецсуд за 9 мільйонів замовив проект реконструкції корпусів, які відібрав у Академії оборони
02.12.2013   //  

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ 28 листопада за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Енерго-Інвест» на розроблення проектно-кошторисної документації на реконструкцію будівель комплексу споруд для розміщення суду. Вартість угоди склала 9,25 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про реконструкцію шести приміщень за адресою Повітрофлотський проспект, 28, які раніше належали Національній академії оборони ім. І. Черняховського. Ці приміщення Кабінет міністрів передав суду в оперативне управління у липні цього року.

Тепер у ньому повинні розміститися 580 осіб, у тому числі 120 суддів і 460 працівників апарату. Проект реконструкції має бути готовий до кінця грудня поточного року, остаточна кошторисна документація – до кінця квітня наступного. Після реконструкції колишніх навчальних корпусів, складів, та інших приміщень загальна проща нового суду становитиме 31 тис м2. Деталі внутрішнього облаштування суду не повідомляються.

Власниками фірми «Енерго-Інвест» є Сергій Фіщук та Юрій Цвєтков. За останні п’ять років це перший великий тендер на рахунку фірми, загалом за цей період вона отримала замовлень на 17,94 млн грн.

Єдиним конкурентом з різницею в 6,4% було харківське ТОВ «Аркстоун», власниками котрого є Олександр Саратов, Андрій Бутенко і Наталія Ліснича.

Проектний інститут СБУ пропонував розробити проект у півтора рази дешевше – за 5,98 млн грн., однак пропозицію було відхилено через неповний пакет та невідповідно оформлені документи.

Нагадаємо, у жовтні минулого року суд вже замовляв проектно-кошторисну документацію реконструкції приміщень під своє розміщення. Але тоді йшлося про реконструкцію будівель № 57, 58 і 59 військового містечка № 127 по вул. Дегтярівській, 28а, які Кабмін передав Вищому спецсуду у червні 2012 року. Після цього ВССУ встиг провести тендер і на проект реконструкції вартістю 8,7 млн грн., і безпосередньо на будівельні роботи на 297 млн грн., це замовлення дісталося ПАТ «Будівельне управління №813».

Як повідомляв раніше «Insider», реконструкцію приміщень на Дегтярівській минулого року таки було розпочато і за 2012 р. на неї встигли витратити 12,37 млн грн.