Агрофонд залишив на зберігання донецькому макароннику зерна на 58 мільйонів. Усе “з’їв пацюк”
30.11.2013   //  

Суд стягнув з дочірнього підприємства «Верховина-1» 58,35 млн грн. збитків на користь Аграрного фонду. Про це свідчить рішення Господарського суду Дніпропетровської області від 20 листопада.

У 2008-2009 роках Аграрний фонд закупив до державного інтервенційного фонду 33122 т зерна пшениці і передав його на зберігання і переробку дочірньому підприємству «Верховина-1».

Однак у 2010 році перевірка обласного Контрольно-ревізійного управління виявила, що зерно на складах підприємства відсутнє в повному обсязі. Повторна перевірка у 2012 році підтвердила зникнення пшениці.

Суд повністю задовольнив позов обласної прокуратури, яке представляла інтереси Аграрного фонду, оскільки матеріалами справи повністю підтверджується факт відвантаження зерна дочірньому підприємству «Верховина-1».

З урахуванням цін на 2012 рік, вартість зерна становить 58,35 млн грн., які підприємство має виплатити Аграрному фонду.

Засновником дочірнього підприємства «Верховина-1» є ТОВ «Вікторія». Засновником останньої є ТОВ «Арттехносервіс», засновником якого у свою чергу є Дмитро Челах з Донецька. Челах є, зокрема, власником севастопольського ТОВ «Макаронна фабрика «Пан Степан».