Інваліди позолотять музей Пінзеля за 2,5 мільйони
29.11.2013   //  
Музей Пінзеля

Будівля Музею Пінзеля – це колишній костел кларисок (черниць), збудований у 1607 році. З 1945 року за СРСР порожній костел передали Львівській картинній галереї. Сьогодні це музей скульптора Йогана Пінзеля.

Управління капітального будівництва Львівської міськради 22 листопада за результатами тендеру уклало угоду з КП «Центр Комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» на ремонтно-реставраційні роботи фасадів та даху пам’ятки архітектури XVII ст. – «Музей Пінзеля». Вартість угоди становить 2,65 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи проведуть у 2013 – 2014 рр.

Передбачено заміну конструкцій і покриттів даху, золочення підхрестового яблука, демонтаж і очищення металевого хреста, фарбування хреста і золочення окремих його деталей, встановлення хреста, оновлення люкарн (слухові вікна), розчищення і реставрацію віконних жалюзі, влаштування вогнезахисту даху костелу.

КП «Центр Комплекс» є власністю Львівської обласної асоціації інвалідів «Союз організацій інвалідів України». Директором КП «Центр Комплекс» є Олександр Хорощак, якому належить ПП «Захід Центр Комплекс», що має основним видом діяльності будівництво.

Львівську обласну асоціацію інвалідів заснували колишній спортсмен Юрій Погоріляк,  який головує в асоціації, Василь Дашкевич і Леонід Тарасенко.

Єдиним допущеним до торгів конкурентом було ПП «Ренесанс – Стиль», яке заснували Світлана Коростенська і Лілія Тесак.

Замовник відхилив заявку ПП «Науково-виробнича будівельно – реставраційна фірма «Леополіс- Ампір» через невідповідність документації. А саме зміст комерційної частини не прошнурований з усіма документами, не всі сторінки пропозиції містять підписи уповноваженої особи. Також з’ясовано, що документи конкурсних торгів від імені фірми підписані  особою, що не була уповноваженою.

Протокол розкриття пропозицій не оприлюднено всупереч закону про державні закупівлі. Тому невідомо, які цінові пропозиції були в решти учасників.

За інформацією ЗМІ, Львівська міськрада розраховувала на фінансування з держбюджету для реставрації музею Пінзеля. Однак гроші так і не отримали, тому роботи проведуть коштом бюджету міста. Реставрацію обіцяють почати ще в цьому році.