Шляховики позичили 20 мільйонів на ремонт доріг, розігравши тендер між старим та новим банками Новінського
28.11.2013   //  

Дніпропетровське міське комунальне підприємство «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» 21 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Банк Форум» на відкриття невідновлювальної кредитної лінії на 20 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Позичені в банку гроші використовуватимуть на оплату робіт по вулично-шляховій мережі м. Дніпропетровська.

Кредит, який в цілому беруть на три роки, передбачає можливість надання повного ліміту кредитної лінії до оформлення застави, в т.ч. авансування в розмірі 30% від ліміту.

Обслуговування позики обійдеться в 7 млн грн.

Під заставу кредиту шляховики дають майно, яке перебуває у власності територіальної громади міста, з оформленням в іпотеку в строк до 90 днів з дати підписання кредитного договору. Яке саме майно заставлять – в тендерній документації не уточнюється.

Власником «Банку Форум» через кіпрську Yernamio Consulting LTD є «Смарт-Холдинг» народного депутата від Партії регіонів Вадима Новінського. Холдинг викупив 96% акцій восени минулого року. Тендери на надання кредитів бюджетним установам банк почав регулярно вигравати у квітні цього року. За півроку з банком було укладено кредитних договорів на 264 млн грн.

Єдиним конкурентом «Форуму» на цьому тендері був «БМ-Банк», дочірній банк «Банку Москви». Як повідомлялося раніше, «Смарт-Холдинг» Новінського розпочав процедуру викупу 100% «БМ-Банку». У лютому цього року сторони підписали меморандум, у серпні – рамкову угоду про здійснення купівлі-продажу. Загалом же оформлення угоди розтяглося на півтора роки. На даний момент за даними SMIDA «БМ-Банк» все ще належить росіянам.