Прокуратура зупинила 23-мільйонний ремонт на заводі Малишева, який мали робити без техзавдання
28.11.2013   //  

Суд визнав недійсним договір підряду, укладений у жовтні 2011 року між держпідприємством «Завод імені В.О. Малишева» і ТОВ «Будівельна компанія Регіонбудсервіс-2002». Про це свідчить рішення Господарського суду Харківської області від 19 листопада.

За цим договором фірма за 23,32 млн грн зобов’язалася провести ремонт покрівлі і замінити внутрішні водостоки корпусів 300С і 420.

Суд встановив, що укладений договір не відповідає  документації конкурсних торгів.

Зокрема, у договорі відсутній календарний графік виконання робіт. Він не містить параметрів об’єкта будівництва, а також проектно-технологічної документації. Також у договорі не передбачені такі обов’язки підрядника, як: інформувати завод про хід виконання робіт, про забезпечення виконання робіт матеріальними ресурсами, про загрози виконанню договору, хоча це є обов’язковим.

Крім того, гарантійний строк експлуатації об’єкта має становити 10, а у договорі  – 8 років. Також договором не передбачений порядок страхування ризиків випадкового знищення або пошкодження об’єкта.

Засновниками ТОВ «Будівельна компанія Регіонбудсервіс-2002» є Костянтин Більченко і Ольга Куліченко. Директором фірми є Більченко.