Бахматюку залишили 3 тисячі квадратних метрів на Печерську, які вкрали у залізниці ще при Кирпі
28.11.2013   //  

Суд залишив у власності ТОВ «Імперово Фудз» нежитлові приміщення загальною площею 3290,3 кв м, що розташовані на вул. Щорса, 7/9 у Києві. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 19 листопада.

У 1999 році Фонд держмайна і «Укрзалізниця», виконуючи постанову уряду, домовилися про взаємодію у створенні ВАТ «Лізингова компанія «Уктранслізинг».

У 2003 році «Укрзалізниця» внесла свою частку в тому числі спорудами на Щорса, 7/9 – восьмиповерхова адмінбудівля «А» та нежитлові приміщення в житлових будинках «Б» і «В».

Наприкінці листопада 2004 року «Укртранслізинг» продав будівлі ТОВ «Л.І.Т. Груп». У подальшому ця нерухомість неодноразово відчужувалася. Останнім власником майна за договором від 09.07.2010 стало ТОВ «Імперово Фудз».

Прокуратура у 2005 році добилася, що госпсуд Києва визнав факт незаконності первісного вибуття будівель на Щорса, 7/9 з держвласності.

А у 2009 році госпсуд Києва, рішення якого залишив без змін ВГСУ у 2010 році, визнав право власності на будівлі за Міністерством транспорту та зв’язку. Суд зобов’язав власників передати нерухомість на баланс Південно-Західної залізниці.

У серпні 2012 року прокуратура Києва звернулася до суду з вимогою повернути нерухомість у власність держави, витребувавши її у останнього власника – фірми «Імперово Фудз». Однак суди у задоволенні позову прокуратурі відмовили.

Суди послалися на те, що рішення судів 2005 і 2009 років були переглянуті за нововиявленими обставинами і скасовані. Зауважимо, що із заявами про перегляд справ зверталися «Укртранслізинг» і банк «Фінансова ініціатива», що належить бізнесмену Олегу Бахматюку. Цей зареєстрований за адресою: Київ, вул. Щорса, 7/9.

Відтак, з огляду на те, що прокуратура не надала доказів на підтвердження права власності держави на будівлі на Щорса, 7/9, а також на те, що ТОВ «Імперово Фудз» є добросовісним набувачем, суди відмовилися задовольнити позов прокуратури Києва.

ТОВ «Імперово Фудз» зареєстроване в Івано-Франківську і його основним видом діяльності значиться оптова торгівля молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами. Статутний фонд фірми складає 5,98 млрд грн.

До складу засновників «Імперово Фудз» входить 18 підприємств, які входять до аграрного холдингу «Авангард» Олега Бахматюка.