Театр, на який обіцяв дати гроші Ахметов, бюджетним коштом відремонтує депутат Тігіпка
26.11.2013   //  

Театр ЗахавиУправління комунального господарства та будівництва Павлоградської міськради Дніпропетровської області 15 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ПП «Керуюча компанія «Нікаелектромонтаж» на реконструкцію приміщень театру та виконання прибудови до нього по вулиці Харківській, 65. Вартість угоди склала 5,53 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи планують провести у 2013 – 2015 рр. коштом місцевого бюджету.

Йдеться про реконструкцію приміщень театру та виконання прибудови до нього з метою влаштування приміщень гримерних, репетиційної зали, туалету, душової та буфету.

Передбачено ремонт покрівлі, посилення фундаментів і стін, ремонт сходів, установку дверей і вікон, внутрішнє оздоблення, заміну підлоги, облаштування ганків, ремонт гаража, облаштування опалення і вентиляції, електропостачання, монтаж пожежної сигналізації, спорудження мереж водопостачання і сигналізації, проведуть благоустрій території.

Також закуплять шафи для верхнього одягу, гримувальні столи, стільці, дзеркала, холодильник, набір кухонних меблів, урни для сміття та ін.

Засновником ПП «Керуюча компанія «Нікаелектромонтаж» є Юсіф Ібрагімов, а директором – Володимир Плашихін, депутат Нікопольської міської ради від «Сильної України».

За даними місцевих ЗМІ, 116-річна будівля театру ім. Б.Є. Захави є пам’яткою архітектури. За цей час там жодного разу не проводився капітальний ремонт. Сьогодні будівля ризикує обвалитися і визнана аварійною. У 2011 році на потреби театру виділили 0,2 млн грн., чого вистачило для замовлення проекту реконструкції. За цінами 2011 року вартість реконструкції оцінили на близько 7,00 млн грн.

Містоутворююче підприємство «ДТЕК Павлоградвугілля» з групи Ріната Ахметова обіцяло виділити близько 5 млн грн. на реконструкцію театру. Однак спершу представники компанії хотіли переконатися, що театр по-справжньому дорогий городянам. Для цього жителів міста закликали перераховувати гроші на банківський рахунок банку.