Менеджерка Фісталя натендерила між своїми вже півмільярда
26.11.2013   //  

ТОВ «Альянс Фарм» у період 11-12 листопада за результатами тендерів отримало від державних медичних установ замовлення на придбання обладнання загальною вартістю 5,73 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 3,41 млн грн. «Альянс Фарм» отримає ДУ «Інститут патології крові та трансфузійної медицини АМН України» (Львів), яка замовила стійку хірургічну для лапароскопії та артроскопії.

Ще 2,32 млн грн. фірмі заплатить КЗ «Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської облради. Йому «Альянс Фарм» повинен поставити електрокардіограф, набір для інтубації, монітор-дифібрилятор, інфузомат, а також ноші-крісла для перенесення хворих у положенні сидячи (13 шт).

Власниками фірми «Альянс Фарм» є Жанна та Геннадій Левицькі. Жанна Левицька також є директором ТОВ «Український центр медичних технологій», основним власником котрого є Герман Фісталь, син відомого донецького лікаря Еміля Фісталя, керівника Донецького опікового центру, якого пов’язують дружні стосунки з головою парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяною Бахтєєвою (Партія регіонів).

За даними «ВДЗ» з 2008 р. фірма «Альянс Фарм» виграла тендерів на 531,88 млн грн.

Нещодавно «Альянс Фарм» розіграла тендер на придбання ендоскопічного комплексу для Дніпропетровського онкоцентру 8 млн грн.  з ТОВ «Мед-Інвест» Ірини Савости, також відомої як директор «Дитячого благодійного фонду. Україна» того самого Германа Фісталя.

Цього разу на тендері інституту єдиним конкурентом було ТОВ «Медична торгівельна компанія.» Світлани Курченко, а на обох тендерах Херсонського центру екстреної медицини окрім «Альянс Фарм» до участі було допущене тільки ТОВ «Техмед Кардіо» Юрія Василенка й Марії Вишепрудової. Всі решта пропозиції були відхилені як такі, що не відповідають техумовам. Усі відхилені пропозиції були дешевшими за переможця торгів.