«Пшонкиному газифікатору» дають 5 мільйонів на чергове село
24.11.2013   //  

Чкаловська сільська рада Веселівського району Запорізької області 15 листопада за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Газфаєр Інвест» на будівництво підвідного газопроводу до с. Чкалове Веселівського району за 4,96 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи планують завершити до кінця наступного року, фінансують будівництво з місцевого бюджету.

Фірма «Газфаєр Інвест» належить киянину Олександру Буглакову. Компанія почала вигравати тендери наприкінці листопада 2010 р. і за цей час отримала підрядів на 202,33 млн грн. Зокрема фірма відома тим, як минулого року виграла тендери загальною вартістю понад 100 млн грн. на газифікацію населених пунктів Запорізької області, які входили до мажоритарного округу сина Генпрокурора Віктора Пшонки – Артема Пшонки. При цьому зафіксовані випадки, коли угод з фірмою офіційно підписували вже після того, як в селі пустили газ – урочисто й за участі Пшонки-молодшого.

Єдиним конкурентом «Газфаєр Інвест» на нинішньому тендері з різницею в 17 тис грн. або 0,3% було ТОВ «Полімерна група «Інтерпласт», також зареєстроване у Києві. Фірма належить Юрію Пономарову, за останні п’ять років тендерів не вигравала.