Інститут ядерної медицини отримає обладнання на 40 мільйонів
24.11.2013   //  

ДУ «Інститут ядерної медицини та променевої діагностики НАМН України» (Київ) 12 листопада за результатами тендеру уклала угоди на пидбання радіологічного обладнання загальною вартістю 39,72 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупевель».

З цієї суми 30 млн грн. піде на придбання магнітно-резонансного томографа з інжектором, джерелом безперебійного живлення та системою охолодження, вентиляції та кондиціювання.

Прилад купують у ТОВ «ЄМГ «Україна».  Цю фірму зі статутним фондом 1 тис грн. заснувала у березні 2013 р. швейцарська компанія «Ентрепрайзес Медикалс Грей СА». Директором фірми є Ірина Макієнко.

«ЄМГ «Україна» почала вигравати тендери цієї осені. У вересні вона отримала замовлення на постачання обладнання для Інституту медичної радіології Григор’єва на загальну суму 25,08 млн грн. У жовтні фірма також виграла тендер Мінсоцполітики на постачання реабілітаційного обладнання для дітей-інвалідів з ДЦП загальною вартістю 48,18 млн грн. Інших держзамовлень за результатами тендерів фірма поки не отримувала.

Ще в 9,72 млн грн. обійдеться система повноформатної цифрової мамографії з принтером для сухого друку.

Цю систему купуватимуть у ПАТ «УМТ», єдиним акціонером компанії з липня 2011 року є словак Андрій Рехак. За останні п’ять років фірма виграла тендерів на 627,64 млн грн.

Отримати обладнання інститут повинен до кінця року.

Порівняти договірні ціни з цінами, які пропонували інші учасники торгів, неможливо. Оскільки протокол на «ВДЗ» опублікований без зазначення цінових пропозицій.