Три мільйони на музей Довженка без конкурсу віддали приватній фірмі комунальника
21.11.2013   //  

Управління капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації 12 листопада уклало угоду з ТОВ «Чернігівське РСУ» на розширення літературно-меморіального музею О.П.Довженка в смт. Сосниця. Вартість угоди склала 3,32 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця року коштом держбюджету в музеї повинні замінити покрівлю, вікна, оздоблення фасадів.

Тендер провели за неконкурентною процедурою «в одного учасника», посилаючись на те, що виконати роботи й освоїти виділені кошти необхідно терміново до кінця року. Як зазначено в обґрунтуванні, провести відкриті торги не вдалося, оскільки проектно-кошторисну документацію по об’єкту закінчили тільки в середині жовтня. Сума угоди була визначена у ході переговорів замовника з директором підприємства. Чому саме цю фірму обрали підрядником – не уточнюється.

Власниками «Чернігівського РСУ» є Віктор Вереша, Роман Вереша, Сергій Замокін, Віталій Собиченко, відомий як директор комунального підприємства «Чернігівбудінвест» Чернігівської міської ради, а також ДП «Укрсівербуд» ЗАТ «ДСК», що належить цим же чотирьом особам.

За даними «ВДЗ», фірма почала вигравати тендери наприкінці 2012 р. і за цей час, з урахуванням музею Довженка, отримала підрядів на 10,07 млн грн.