Палац культури шахти, у якій підірвали ядерну бомбу, поспіхом відремонтують за 3 мільйони
20.11.2013   //  

Будинок ЮнокомунарівськВідділ культури і туризму Єнакієвської міськради Донецької області 21 жовтня уклав угоду з ТОВ «Донецкая производственно-строительная компания» реконструкцію Палацу культури міста Юнокомунарівська вартістю 2,93 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Реконструкція фінансується за кошти державного бюджету і має бути завершена до кінця 2013 року. Закупівлю проведено за неконкурентною процедурою «в одного учасника».

Замовник обґрунтував вибір підрядника без конкурсу необхідністю виконання робіт в стислі терміни. З метою оптимізації процесу реконструкції вирішили залучити організацію, що може в зазначений термін власними силами виконати будівельно-монтажні роботи, має досвід роботи і буде готова негайно приступити до виконання робіт по проекту. Також в обґрунтуванні сказано, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підтвердило наявність умов для застосування процедури закупівлі в одного учасника.

Потреба в реконструкції Палацу культури м. Юнокомунарівська пояснюється тим, що на даний час це єдиний заклад культури клубного типу, в якому працюють клубні формування – гуртки, секції, клуби за інтересами для різних категорій населення міста.

Йдеться про Будинок шахти «Юнком», збудований у 20 рр. ХХ ст. Сама шахта відома тим, що у 1979 році на її території провели підземний ядерний вибух.

ТОВ «Донецкая производственно-строительная компания» заснували Олександр Вінник, Олег Михеєнко та Ігор Мизонов.

З часу заснування «Вісника державних закупівель» у 2008 році «Донецкая производственно-строительная компания» отримала підрядів на 70,38 млн грн. – усі в Донецькій області.