Центрвиборчком дав Ахметову мільйон на підтримку державного реєстру виборців
19.11.2013   //  

Центральна виборча комісія 8 листопада уклала угоду з Публічне акціонерне товариство «Укртелеком» на телекомунікаційні послуги з підтримки віртуальної приватної мережі автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Державний реєстр виборців». Вартість угоди склала 1,11 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер на підтримку мережі провели по закупівлі «у одного учасника» у зв’язку з відсутністю конкуренції: саме «Укртелеком» у 2008 році сформував  мережу системи держреєстру виборців.

Зв’язки між центральним вузлом та вузлами рівня органів ведення Держреєстру і регіональних органів його адміністрування (784 вузли) забезпечуються за допомогою постійних захищених з’єднань. Ці з’єднання створені на основі мережі «Укртелеком» з використанням технології віртуальних приватних мереж.

Нагадаємо, цього року Рінат Ахметов завершив операцію з придбання «Укртелекому». СКМ сконцентрував 100% акцій компанії UA Тelecominvest Limited (Кіпр), якій належать корпоративні права компанії «ЄСУ» (Україна). У свою чергу, «ЄСУ» є власником 92,79% акцій «Укртелекому».