Кужея отримає 47 мільйонів на покращення вулиці поряд з Личаківським кладовищем
19.11.2013   //  

Управління капітального будівництва Львівської міськради 7 листопада за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Львівбудмережі» на реконструкцію вулиці І. Мечникова вартістю 46,76 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Вулицю І. Мечникова реконструюють на ділянці від вул.Пекарської до вул.Личаківської. Роботи фінансуються з місцевого бюджету і заплановані на 2013-2014 роки.

Покриття дороги знімуть, прокладуть водопровід, газопровід-вводи до будинків по вулиці К.Левицького-Пекарська, поставлять новий дорожній одяг, влаштують лоткову частину вздовж Личаківського цвинтаря та Марсового поля, відновлять тротуари, реконструюють каналізацію, електромережі, контактну мережу, трамвайні колії та ін.

Підприємство «Львівбудмережі» у грудні 2012 року зі статутним капіталом 1 тис грн. заснував Олег Пастущак. Цього роук фірму було перереєстровано на Лесю Кужею, яка також є засновницею львівського ТОВ «Будівельна компанія «Інстал плюс». Ця компанія у 2011 році отримала підряд вартістю 3,86 млн грн. на ремонт водогону та каналізацію по вул. Бортнянського.

Конкурентами на торгах були ТОВ «Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №12» з різницею пропозицій 2% і ТОВ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65» з різницею 15,5%.

Як повідомляють «Наші Гроші.Львів», реконструкція вулиці Мечнікова має тривалу історію – ремонтні роботи тут повинні були завершити ще у квітні 2008 року. Тендер на 10,5 млн грн. виграло ВАТ «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65». Проте в процесі реконструкції виникла потреба в додаткових роботах, які стосувались ремонту інженерних мереж та підземних комунікацій, оцінку стану яких неможливо було передбачити під час розробки проекту. В результаті, коштів виявилось недостатньо, і відремонтували лише частину вулиці. Було також багато претензій до якості виконаних робіт.

У березні цього року Ігор Фалюта, в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради, заявляв, що для ремонту Мечнікова необхідно орієнтовно 35 мільйонів гривень. Фірма-новачок «Львівбудмережі», що досі не перемагала в жодному тендері, підняла цю суму до 46 млн. А от більш досвідчені конкуренти, які брали участь в даному тендері, наприклад, «Шляхове ремонтно-будівельне управління №65», готове було працювати лише за суму майже на 10 млн грн більшу.