«Чорноморнафтогаз» купив надкоштовної хімії на 11 мільйонів у менеджера Ставицького-Момота
19.11.2013   //  

ПАТ «ДАТ «Чорноморнафтогаз» 8 листопада за результатами тендерів уклало угоди з ТОВ «Геоніка-Україна» на постачання хімічних речовин на 11,18 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Метанол придбано на умовах DDP по 11 199 грн./т. Це дорожче від жовтневої закупівлі метанолу «Укртрансгазу» у «Сєверодонецького об’єднання Азот» Дмитра Фірташа по 10 760 грн./т.

Також придбано калій хлористий дрібний першого сорту по 6 390 грн./т. При цьому у відкритих джерелах є дані про хлористий калій по 4 100 грн./т з ПДВ.

ТОВ «Геоніка-Україна» заснував донеччанин Володимир Новокшонов, раніше відомий як один з топ-менеджерів групи «Данко» народного депутата від Партії регіонів Сергія Момота.

«Геоніка-Україна» була створена у 2012 році і відразу стала співзасновником кількох компаній, пов’язаних з видобутком корисних копалин у Донецькій області («Азовське рудоуправління», «Шевченківський кар’єр», «Першотравневий гірничо-збагачувальний комбінат»). Іншими співзасновниками в цих фірмах виступили донеччанка Таіса Костенко та державне НАК «Надра України».

«Надра України» у 2007-2008 та 2010 роках очолював Едуард Ставицький. Згодом він став міністром екології, а з кінця 2012 року є міністром енергетики. У 2013 році «Чорноморнафтогаз» очолив Сергій Головін, який раніше працював у «Надрах України».

Докладніше про тендери «Чорноморнафтогазу» тут.