На розбудову «Укриття» ЧАЕС дали 13 мільйонів
17.11.2013   //  

ДСП «Чорнобильська АЕС» 8 листопада за результатами тендеру уклала угоду з корпорацією «Укртрансбуд» на відновлення огороджувального контуру машинного залу 4-го енергоблоку ЧАЕС за 12,52 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи мають бути виконані до кінця наступного року. Технічні деталі невідомі, оскільки техзавдання у тендерній документації відсутнє.

Головою правління корпорації «Укртрансбуд»  є Сергій Романенко. Корпорація почала вигравати тендери у жовтні 2010 р., з цього часу отримала замовлень на 84,47 млн грн. Більша частина з них – 59 млн грн. – від ДСП «ЧАЕС».

Нагадаємо, у вересні «Укртрансбуд» виграв тендер ЧАЕС на будівництво системи технічного водопостачання вартістю 20,70 млн грн. При цьому два учасники, що пропонували виконати роботи за 17 і 13 мільйонів були відхилені з однаковим формулюванням – невідповідність кваліфікаційним критеріям та умовам документації конкурсних торгів. В чому саме полягала невідповідність не повідомляється.

Єдиним конкурентом корпорації на цьому тендері було ТОВ ВКФ «Промкомплект» основним засновником котрого є Віктор Карцев, депутат Славутицької міськради від Партії регіонів. «Промкомплект» програв з різницей 20 тисяч або 0,16%.

Нагадаємо, на ЧАЕС триває спорудження нового безпечного конфайнменту (НБК) – аркового багатофункціонального комплексу для перетворення об’єкта «Укриття» в екологічно безпечну систему. Функцію огороджувального контуру НБК мають виконати реконструйовані, підсилені та герметизовані будівельні конструкції 3-го і 4-го енергоблоків ЧАЕС.